logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miele G-976SC plus - migający alarm dopływ/odpływ

dakoslav10 29 Mar 2017 17:33 1830 6
REKLAMA
  • #1 16379433
    dakoslav10
    Poziom 5  
    Ocena: 19
    Witam
    W zmywarce po załączeniu ciągle słychać pompe i do tego miga kontrolka sprawdź dopływ/odpływ. Sprawdziłem i odpływ jest drożny, ciśnienie wody jest Ok, a filtr sitkowy na dopływie czysty. Dolałem ręcznie wody do środka i i została wypompowana.
    Dzięki za pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16379927
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3224
    Wygląda na to że jest wyciek wody.
    Musisz rozkręcić i popatrzeć.
  • REKLAMA
  • #3 16380548
    dakoslav10
    Poziom 5  
    No, ale gdyby był wyciek to chyba powinienem widzieć gdzieś wodę, a nie widzę. Mam jeszcze pytanie... Dlaczego gdy zdemontowałem filtr w tym wgłębieniu w dnie zmywarki to jest tam taki wystający stalowy bolec równolegle do drzwi zmywarki dosyć gruby, którego poruszyłem, a właściwie wcisnąłem i teraz go nie widać, czy tak to ma być?
    Dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam
  • #4 16380564
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3224
    dakoslav10 napisał:
    taki wystający stalowy bolec równolegle do drzwi zmywarki dosyć gruby którego poruszyłem a właściwie wcisnąłem i teraz go nie widać, czy tak ma być?

Znajdź jakiś pasujący w ten otwór kołek i go tam wciśnij. Po kłopocie już.
    Skoro czegoś nie widać to znaczy że tego nie ma. Prosta naprawa.
  • REKLAMA
  • #5 16382979
    dakoslav10
    Poziom 5  
    Zmywarka już pracuje nie wiedzieć dlaczego , wyjechała z pod blatu i wjechała z powrotem podłączyłem i zaczęła działać , chyba czary,
    a co do wciskania "jakiegoś kołka" to sobie odpuszczę no- chyba że to też mają być jakieś czary
    Dzięki i
    Pozdrawiam
    Temat zamknięty
  • REKLAMA
  • #6 16383072
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    Miałeś wyciek do misy pod zmywarką tam często wystarczy 50 do 100 ml wody aby zadziałało zabezpieczenie po kilku dniach woda wyparowała i moźe działać do następnego wycieku. Przy przesuwaniu też się potrafi rozlać trochę wody i może działać.
  • #7 16392193
    dakoslav10
    Poziom 5  
    Tak racja co do tego wycieku, a dokładnie to woda przeciekała przez uszczelkę czujnika temperatury , na razie uszczelniłem domowym sposobem tzn. sylikon i zobaczę co dalej ale uszczelkę i tak musze wymienić
    Dzięki i
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W zmywarce Miele G-976SC plus wystąpił problem z migającą kontrolką "sprawdź dopływ/odpływ" oraz ciągłym działaniem pompy. Użytkownik sprawdził drożność odpływu, ciśnienie wody oraz czystość filtra sitkowego, jednak problem nie ustępował. Po demontażu filtra zauważył wystający stalowy bolec, który wcisnął, co nie przyniosło efektu. Ostatecznie zmywarka zaczęła działać po przesunięciu jej pod blatem, co sugeruje, że mogło dojść do wycieku wody, który po czasie wyparował. Użytkownik zidentyfikował wyciek przez uszczelkę czujnika temperatury i tymczasowo uszczelnił go silikonem, planując wymianę uszczelki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA