logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mininmalizacja CS GO = czarny ekran.

npolos 03 Kwi 2017 10:01 7404 8
REKLAMA
  • #1 16389066
    npolos
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z CS GO. Podczas gry jest wszystko ok, ale jak chcę nagle minimalizować grę (przycisk Windows lub alt+tab 59Hz na monitorze) mam czarny obraz; jak znów wcisnę alt+tab to obraz wraca do gry. Przy wyłączeniu CS GO jest to samo czarny ekran i nie da się nic zrobić, muszę wyjąć kabel od karty czy monitora i wpiąć znów i obraz się pojawia (to nie wina kabla, bo kupiłem nowy, by to wykluczyć) i jest ciągle to samo. Zacząłem się bawić Hz na monitorze i ustawiłem odświeżanie 60 Hz to zaś jest podobnie, ale obraz po 5-10 sek po minimalizacji czy wyłączeniu się pojawia. I nadal nie wiem co jest przyczyną, że to tak płynnie nie działa. Komputer mam wydaje mi się dobry. Macie jakieś pomysły?

Mój komputer
    Windows 10 oryginał
    procesor: i5 7600k
    K. grafiki: MSI Radeon rx 480 Gaming x 8GB
    płyta: Gigabyte ga-z170-gaming k3
    16GB RAM

Ps. czy może być to wina sterowników (choć pisze napisane jest, że mam aktualne), czy wina jest po stronie karty graficznej, czy jakieś inne ustawienia?
  • REKLAMA
  • #2 16389156
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 16389183
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15498
    michals22 napisał:
    Poszukać sterowników zawsze możesz. Np na stornie devid.info.

Jeśli już to na stronie producenta, czyli AMD.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 16389241
    npolos
    Poziom 2  
    michals22 napisał:
    To może nie minimalizuj gry to nie będzie kłopotu. Poszukać sterowników zawsze możesz. Np na stornie devid.info. Może zobacz w ustawieniach gry. Może jest kwestia rozdzielczości w grze a inna w monitorze i stąd efekt.

tylko jak wyłącze gre mam to samo. rozdzielczosc jest ta samo w grze i na monitorze
  • REKLAMA
  • #5 16389244
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15498
    Dzieje się tak tylko w przypadku tej jednej konkretnej gry czy inne także powodują problemy?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 16391661
    npolos
    Poziom 2  
    sosarek napisał:
    Dzieje się tak tylko w przypadku tej jednej konkretnej gry czy inne także powodują problemy?

narazie mam 2 gry na komputerze ale tylko w cs mi sie tak dzieje. z tego wzgledu 2 gry poniewaz to nowy komputer i nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje , na starym nie mialem takeigo problemu.

Wyłączylem xbox DVR
  • #9 16438989
    tonsileg
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Moim zdaniem jesteś nadwrażliwy na tym punkcie.Koledzy szukają tu wielkich problemów z komputerem, jednak Taki lag i dźwięki powtarzającego a jednocześnie przycinającego się głosu z gry to norma.Nawet z opcjami uruchamiania nawet przy włączaniu długo pozostaje czarny ekran i minimalizowanie także stoi dłuższą chwilę na czarnym ekranie.Jest to zupełnie normalne zachowanie tej niedorozwiniętej pod kątem dopracowania gry.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z grą CS:GO, polegający na występowaniu czarnego ekranu podczas minimalizacji gry (przycisk Windows lub alt+tab) oraz po jej zamknięciu. Problem nie występuje w innych grach, a użytkownik wykluczył wadliwość kabla, ponieważ zainwestował w nowy. Komputer ma procesor i5 7600k, kartę graficzną MSI Radeon RX 480 Gaming X 8GB, płytę główną Gigabyte GA-Z170-Gaming K3 oraz 16GB RAM. Użytkownik rozważa, czy problem może być związany z ustawieniami rozdzielczości, sterownikami lub kartą graficzną. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak wyłączenie Xbox DVR, sprawdzenie ustawień rozdzielczości oraz dodanie opcji uruchamiania -nod3d9ex.
REKLAMA