I ceramiczny i ten do hamulców będzie bezpieczny dla aluminium.[/quote]
Odnośnie ceramicznego to znów dowiedziałem się, że wysycha po jakimś czasie i w momencie odkręcania takiej śruby, zaciera się na gwincie podczas odkręcania i uszkadza gwint...dlatego raczej bym się skłaniał przy tym superfit TO 100 Boscha - jest napisane na tubie, że smar jest bezkwasowy, czyli byłby ok..
Jeśli chodzi o smar litowy np CX -80 uniwersalny, też byłby odpowiedni?
Dodano po 17 [godziny] 56 [minuty]: Smarować to się tego tak naprawdę nie powinno żeby się nie odkręcały, ale lepiej zabezpieczyć gwint przed korozją niż prawie za każdym razem łapy wymieniać. I ceramiczny i ten do hamulców będzie bezpieczny dla aluminium.[/quote]
Powiedz mi jeszcze jedno czy te gwinty do przykręcania samej poduszki do karoserii, też lekko nasmarować?, bo tam trochę drgania są, ale lepiej chyba delikatnie nasmarować na przyszłość, najwyzej po jakimś czasie sprawdze połaczenia czy trzymaja.
Dodano po 6 [godziny] 31 [minuty]: Problemu nie ma, z urwaniem.

Trzeba najpierw górę odkręcić i opuścić trochę skrzynię żeby 2 górne dało się wyjąć, wkręcone są one w skrzynię a ta niżej też się potrafi czasem urwać, ale na szczęście ona zostaje w łapie.
Słuchaj Kolego te dwie górne śruby są przelotowe?, trzeba gwinty na zewnątrz wyczyścić szczotką i popsikać odrdzewiaczem dla łatwiejszego wykręcenia czy tak?
Jaki odrdzewiacz używasz , który możesz polecić? bo nie wiem czy wd 40 poradzi sobie