logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Orange - przerywany upload, problemy z serwerami i grami online

Jarod97 09 Kwi 2017 20:46 582 0
REKLAMA
  • #1 16403079
    Jarod97
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam,
    Mam dziwny problem z orange.
    Moze zaczne od tego od kiedy to się zaczęło, bo wydaje mi się że od tamtego momentu zaczął się problem z tym łączeniem się z serwerami. Pewnego razu przez +- godzine nie miałem internetu. Standardowo zacząłem sprawdzać czy coś jest nie tak z routerem, zrobiłem kopie ustawien routera, potem przywróciłem go do standardowych i nic to nie dało, po jakims czasie internet sam wrócił, (dodam ze niby cały czas było połączenie z linią- ta dioda od kabla nie zgasła) Po tym jak internet wrócił co jakiś czas mi wywalało screenshu, potem miałem problemy z łączeniem sie z serwerami z gier online i innymi serwerami web. Mam wrażenie że to jest tak jak by że co jakiś czas w ogóle nie idzie upload (zaraz zaczne wysylać jakiś większy plik ale mam problem z połączeniem się z jakims hostem) ale jednocześnie jest to niemożliwe ponieważ gdy wejdę już na jakiś serwer w grze czy zaczne oglądać jakiś film na HBO to połączenie jest bezstratne, wszystko płynnie działa. Robiłem już różne pingi na różne serwery, były bezstratne. Dodatkowo sprawdziłem czy to nie jakieś problemy z urządzeniami, wyłączyłem wi-fi, odpaliłem kompa w trybie awaryjnym i dalej to samo, odpiąłem kompa i włączyłem jakaś stronkę na telefonie- żadnych zmian. Jeszcze zostało mi sprawdzenie opcji ze router jest problemem, niby wczoraj w nocy wszystko działało normalnie więc z góry zakładam ze dzisiaj też będzie działało normalnie. Dodam ze już zglaszalem sprawę do orange, przed wyslaniem zgłoszenia trzeba tam wykonać pomiar, wykonałem go i wyskoczyło że usługa czy coś tam nie działa poprawnie. Przyjechał technik i kazał mi protestować działanie internetu przez godzinkę a on tam sobie pojechał do innych zgłoszeń. Byla godzina gdzieś 13 więc ruch w mojej okolicy był znikomy, internet normalnie działał, gdy zadzwonił technik uzyskal taką odpowiedź wiec uznano ze usługa działa poprawnie. Teraz skończył się wysyłać ten plik na host, 36 MB wysyłąło się przez 5 min i 27 sek czyli gdzieś średnio 881 Kbps więc dość ok gdy mam 1 mb wysyłania (10 downloadu gdyby ktoś pytal).
    Nie mam pojęcia co z tym jest nie tak. Jeszcze dodam że miałem urwany kabel od internetu, bo jak weszła ta ustawa że potem mozna bylo ścinać drzewa to sąsiad gdy ścinał gałąź, obalił ją na moj kabel i go urwało, przyjechał technik i go zarobił, mozliwe ze to moze być problem z kablem? Ten kabel też nie jest zabezpieczony tylko teraz sobie tak luzem jest w ścianie nieprzymocowany do niczego. Orange - przerywany upload, problemy z serwerami i grami online
  • REKLAMA
REKLAMA