logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LIVOLO - podwójny włącznik schodowy + dwa pojedyncze ,sterowanie dwoma punktami.

lewaph 15 Kwi 2017 19:34 3651 4
REKLAMA
  • #1 16414579
    lewaph
    Poziom 9  
    Dzień dobry.

Proszę o sprawdzenie dołączonego schematu i opinię czy dobrze to zaplanowałem czy też trzeba coś zmienić. Różnica w stosunku do dołączonej do włączników instrukcji polega na tym że na schemacie przewody do lamp L1 i L2 wychodzą z jednego włącznika, a na moim schemacie L1 wychodzi z włącznika WW-C702SR , a L2 z jednego z włączników WW-C701S.

Mam do zamontowania:
    Moduł podwójny włącznika dotykowego, krzyżowo-schodowego LIVOLO WW-C702SR 1 szt.
    Moduł pojedynczego włącznika dotykowego, krzyżowo-schodowego LIVOLO WW-C701S 2szt.

Montuję na instalacji która działa (są zamontowane włączniki schodowe).

Z poważaniem.

Paweł
    Załączniki:
    • LIVOLO - podwójny włącznik schodowy + dwa pojedyncze ,sterowanie dwoma punktami. właczniki_schodowe.jpg (80.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • LIVOLO - podwójny włącznik schodowy + dwa pojedyncze ,sterowanie dwoma punktami. Livolo_schemat_podlaczenia.jpg (73.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16414652
    lewaph
    Poziom 9  
    Tak. Oba zasilania to ten sam obwód.
  • REKLAMA
  • #4 16414792
    mawerix123
    Poziom 39  
    Ocena: 951
    Niestety czysto teoretycznie to powinno zadziałać ale praktycznie to jednak nie mam pewności jak się zachowają przełączniki. Nie znalazłem informacji od producenta czy do przykładowych 702 można podłączyć dwa odbiorniki do dwóch przełączników.
  • #5 16451269
    lewaph
    Poziom 9  
    Po kontakcie z LIVOLO okazało się, że przy istniejącej instalacji nie da się tego podłączyć. Musiałem zwrócić podwójny wyłącznik schodowy sterowany radiowo i zakupić dwa pojedyncze włączniki schodowe sterowane radiowo. I co najważniejsze z włącznika sterowanego radiowo musi być bezpośrednie wyjście na żarówkę.

Podsumowując - irytująca sytuacja. Jak kupowałem włączniki to miało wszystko działać na istniejącej instalacji (po działały włączniki schodowe "analogowe"), jak przyszło do szczegółów to wyszło "jak zawsze"!
REKLAMA