Z uwagi na nieszczelność sprężarki zakupiłem sprężarkę po regeneracji. Po podaniu numerów starej sprężarki dostałem kurierem zregenerowaną. Problem w tym, że przy montażu okazało się, że w regenerowanej brak jest pewnego elementu - czujnika? Element ten zaznaczyłem na zdjęciu czerwonym kółkiem. Cała obudowa jest identyczna, w nowej sprężarce nie ma miejsca aby wkręcić ten czujnik (brak otworu). Z uwagi na ten fakt nieco inaczej wygląda podłączenie przewodów . W starej przewód idący z czujnika (niebieska 1) łączy się z wtyczką (niebieska 2) która łączy się z czarnym kwadratem (niebieska 3). Natomiast w nowej sprężarce wtyczka (żółta 1) łączy się z czarnym kwadratem (żółta 2).
Czy waszym zdaniem ta nowa sprężarka będzie działać poprawnie? Za co odpowiada ten czujnik (czerwone kółko)? Nie wiem czy zwracać sprężarkę czy próbować ją montować
Czy waszym zdaniem ta nowa sprężarka będzie działać poprawnie? Za co odpowiada ten czujnik (czerwone kółko)? Nie wiem czy zwracać sprężarkę czy próbować ją montować