Bo jest do serwerów NAS a ja bym chciał go wsadzić do kompa. Jest to sensowne rozwiązanie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlamerb napisał:Mam dwa dyski serwerowe w kompie stacjonarnym jako magazyny zdjęć i ich wydajność w "normalnych" zastosowaniach jest beznadziejna. Kiedyś awaryjnie przekopiowałem cały system na taki dysk jak zaczął się sypać dysk główny i Windows startował kilka razy dłużej niż normalnie. Odradzam więc zastosowania takich dysków jako podstawowe.
Skinheads napisał:A co myślita o WD10EURX?
cxzcxz123 napisał:Skinheads napisał:A co myślita o WD10EURX?
Pytanie po co tak kombinujesz? To jest dysk z prędkością obrotową 5400 obr/min i wiadomo, że nie będzie tak szybki jak zwykły desktopowy HDD np. Toshiba P300 czy Barracuda od Seagate'a. Każdy dysk może paść, więc zamiast kombinować ja proponuję trzymać najważniejsze dane na zapasowym HDD.
Pan.Jan napisał:Skinheads napisał:A ktoś ma tego WD10EURX?
Ta, nie polecam dysków WD Green. Lepiej dołożyć już do Blue, nie popełniaj tego samego błędu co ja kilka lat temu
Skinheads napisał:Pan.Jan napisał:Skinheads napisał:A ktoś ma tego WD10EURX?
Ta, nie polecam dysków WD Green. Lepiej dołożyć już do Blue, nie popełniaj tego samego błędu co ja kilka lat temu
Ale jak rozumiem działa ci, bo mam okazję ustrzelić dwa takie po 1TB nówki w folii za dwie stówy.
Pan.Jan napisał:Skinheads napisał:Pan.Jan napisał:Skinheads napisał:A ktoś ma tego WD10EURX?
Ale jak rozumiem działa ci, bo mam okazję ustrzelić dwa takie po 1TB nówki w folii za dwie stówy.
Ta, działa cały czas. Przez pierwsze dwa lata jako systemowy później jako magazyn. Ponad 25tyś godzin już będzie.
Pan.Jan napisał:Parkowanie głowicy, niskie prędkości, głośna praca. Ten ostatni punkt w sumie może dotyczyć tylko mojego egzemplarza, ale jest wyraźnie głośniejszy od nowszego WD Red'a, któego testowałem.
Ogólnie Green'y to taka budżetówka, lepiej już dołożyć parę groszy i kupić Blue.
Pomijam fakt że Green'y nie są produkowane już od dawna więc kupujesz dość stare dyski.
Skinheads napisał:
Te co ja mogę je mieć są z 2013r bez gwarancji ale w folii za dwie stówy opłaca się? Myślę, że opłaca dwa dyski za tyle razem 2TB.