logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zapowietrzona instalacja hydrauliczna między kuchnią a szambem - blokada odpływu

Jedrek1111 23 Kwi 2017 17:57 7872 4
REKLAMA
  • #1 16431603
    Jedrek1111
    Poziom 1  
    mam problem z instalacją hydrauliczną , dokładnie z odpływem między kuchnią a szambem. Jest to około 15m.Blokuje się odpływ zlewu.Robiłem następujące czynności : odłączyłem syfon zlewu , czyszczenie spiralą , wlałem bezpośrednio w ścianę żele odtykające , granulki , sodę oczyszczoną.Po podłączeniu syfona i odkręceniu wody woda nie schodz , ale gdy lekko poluzuję rurę odpływową w ścianie , to dostaje się powietrze , słychać odpowietrzenie systemu i woda schodzi.Po podłączeniu zlewu na "krótko" trochę nieszczelnie ,to woda schodzi , lecz jak skręcam syfon na sztywno , to tak jak by się coś zapowietrzało.
  • REKLAMA
  • #2 16431665
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2794
    Jedrek1111 napisał:
    lecz jak skręcam syfon na sztywno , to tak jak by się coś zapowietrzało.

Wręcz przeciwnie.

Lektura obowiazkowa:
    http://pl.wavin.com/web/aktualnosci/show-news...wietrzajacych-w-instalacji-kanalizacyjnej.htm
  • REKLAMA
  • #3 20395871
    knychalskamagdalena
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Jedrek1111 napisał:
    mam problem z instalacją hydrauliczną , dokładnie z odpływem między kuchnią a szambem. Jest to około 15m.Blokuje się odpływ zlewu.Robiłem następujące czynności : odłączyłem syfon zlewu , czyszczenie spiralą , wlałem bezpośrednio w ścianę żele odtykające , granulki , sodę oczyszczoną.Po podłączeniu syfona i odkręceniu wody woda nie schodz , ale gdy lekko poluzuję rurę odpływową w ścianie , to dostaje się powietrze , słychać odpowietrzenie systemu i woda schodzi.Po podłączeniu zlewu na "krótko" trochę nieszczelnie ,to woda schodzi , lecz jak skręcam syfon na sztywno , to tak jak by się coś zapowietrzało.

Jak sobie Pan poradził ? Mam ten sam problem
  • REKLAMA
  • #4 20396681
    Pan.Kropa
    Poziom 35  
    Ocena: 1141
    Autor nie logował się od daty założenia tematu. Więc raczej nie spodziewaj się odpowiedzi.
REKLAMA