logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina.

ciekawywszystkiego 27 Kwi 2017 00:07 4290 10
REKLAMA
  • #1 16439285
    ciekawywszystkiego
    Poziom 8  
    Witam tak jak w temacie. Włączam gre i póki jestem w menu start jest okej, czasami jak dalej przejde w opcje to sie zetnie ale dzwiek dalej jest jak by było wszystko okej. Generalnie, włączam kampanie widze filmik z pół minuty i sie zacina obraz a dzwięk idzie dalej jak by gra działała.
    Wymagania sprzętowe dają rade raczej bo na FULL ustawieniach w CS GO mam 200 fps więc nie powinno być problemu.
    Moja specyfikacja :
    Intel G4400 2x 3.30 Ghz
    8GB Ram ddr4
    gtx 1050Ti 4gb ddr5

Liczę na pomoc. Dodam że sterowniki aktualizowałem, usuwałem śmieci i jeszcze raz aktualizowałem, odinstalowałem gre i znów instalowałem co zajeło dwa dni ( ściągam z platformy Steam )
  • REKLAMA
  • #2 16439591
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16439805
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1730
    Kraniec_Internetów napisał:
    Gdy sie znowu zetnie sprawdż temperatury podzespolów.

A najlepiej zrób screeny z widocznymi wszystkimi odczytami i zamieść tutaj.

Uzupełnij również konfigurację sprzętu w informację odnośnie marki/modelu zasilacza.
  • REKLAMA
  • #4 16441311
    ciekawywszystkiego
    Poziom 8  
    Więc załączam screeny. Jak dla mnie to jakiś żart jest że to nie działa.. ale co zrobić.
    Zasilacz Polskiej marki za allegro za 100 ale ma certyfikaty 80+. 550 W
    Załączniki:
    • Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina. gfdgedf.png (78.12 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina. dsadadadasdada.png (78.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina. sdasdasdasd.png (80.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 16441334
    RADU23
    Kraniec_Internetów napisał:
    Włącz HWMonitor w trybie "sensors-only", włącz grę. Gdy sie znowu zetnie sprawdż temperatury podzespolów.

Czyli miałeś zamieścić odczyty temperatur podczas obciążenia sprzętu.
    A z załączonych zdjęć widać że temperatury są z idle.
  • #6 16441337
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 16441341
    RADU23
    ciekawywszystkiego napisał:
    Zasilacz Polskiej marki za allegro za 100 ale ma certyfikaty 80+. 550 W

Dokonaj pomiaru napięć miernikiem i zamieść odczyty pomiarów (podczas obciążenia) =>
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199202.html
  • #8 16441789
    ciekawywszystkiego
    Poziom 8  
    Witam, odnośnie napięcia nie dam rady bo nie posiadam tego miernika. Może postaram sie pożyczyć na dniach.
    Zasilacz nie 550 pomyliłem sie.

Edytowałem, zastępując link do Allegro zdjęciem z opisem produktu. RADU23

Nie wiem czy można dać link jak nie to proszę o edycje.
    Tak sie nazywa marka zasilacza "WHITENERGY"
    Dzięki za pomoc.
    A co do tamtego programu nie wiem jak włączyć go w tym trybie :/
  • #9 16441833
    RADU23
    A co do tamtego programu nie wiem jak włączyć go w tym trybie :/

Normalnie.
    Uruchamiasz program HWiNFO i minimalizujesz.
    Włączasz grę i grasz. Jeśli się uda, pograj z 10 minut, jeśli gra się zatnie, wyłącz grę, uruchom ponownie HWiNFO i wtedy zrób screeny z zakładki "sensors". Zamieść je tutaj.

RADU23 napisał:
    Dokonaj pomiaru napięć miernikiem i zamieść odczyty pomiarów (podczas obciążenia) =>

odnośnie napięcia nie dam rady bo nie posiadam tego miernika. Może postaram sie pożyczyć na dniach.

Możesz wobec tego w ostateczności skorzystać z programu OCCT =>
    http://www.ocbase.com/index.php/download
    Puść test na 10 minut i zamieść odczyty z wykresów.
    Jeśli zdarzy się sytuacja że komputer się zawiesi/wyłączy, można z programu wyciągnąć logi z odczytami.
  • #10 16442424
    ciekawywszystkiego
    Poziom 8  
    Witam, na początek załącze screen z programu OCCT.
    Co do tego HWiNFO to gra działa do momentu aż sie nie włączy kampanii, trybu mulit bądz zombie. Póki jestem w MENU wszystko jest OK, Więc moge odpalić program na 3 min góra.
    Czy nie będzie lepiej jak nagram filmik z tego co sie dzieje bo mam taką możliwość.

Dodaje też logi z HWiNFO.
    Program uruchomiony przed grą i w czasie gdy była uruchomiona i sie ścieła.
    Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina.scr23.png (302.52 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina.scr24.png (304.53 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina.scr25.png (302.58 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

A tutaj załączam screeny po wyłączeniu gry i programu oraz ponownym uruchomieniu go ( programu )
    Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina.afterg..png (825.98 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina.afterg..png (828.86 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Call Of Duty Infinite Warfare - Po włączeniu mija minuta i obraz sie ścina.afterg..png (827.02 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Przepraszam za to jak jest to napisane ale średnio ogarniam te programy. Dziękuje za zaangażowanie !

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z grą Call of Duty Infinite Warfare, gdzie po uruchomieniu kampanii obraz się zacina, mimo że dźwięk działa normalnie. Specyfikacja sprzętowa obejmuje procesor Intel G4400, 8GB RAM oraz kartę graficzną GTX 1050Ti. Użytkownik przeprowadził aktualizację sterowników, usunięcie niepotrzebnych plików oraz reinstalację gry. Odpowiedzi sugerują sprawdzenie temperatury podzespołów oraz napięć zasilacza, który jest polskiej marki WHITENERGY o mocy 550W. Użytkownik nie ma możliwości pomiaru napięcia, ale planuje pożyczyć miernik. Wskazówki obejmują użycie programów HWiNFO i OCCT do monitorowania wydajności sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA