logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Mało fps a dobry sprzęt - Od jakiegoś czasu gry mają mało fps lub się wyłączają.

PePitekkk 17 Lut 2020 11:57 1542 15
REKLAMA
  • #1 18476284
    PePitekkk
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Od około 2 tygodni wszystkie gry słabo chodzą nawet na niskich ustawieniach często same się wyłączają, komputer mam od roku i nigdy tak nie było. Czasem komputer się zawiesza i wszystkie aplikacje lub gry się wyłączają. Komputer był niedawno czyszczony z kurzu bo myślałem, że to jest przyczyną ale to nie pomogło. Zużycie ramu wynosi około 90% pomimo że nie mam niczego mocno obciążającego włączonego.
    Ogólnie mówiąc komputer strasznie zamula.

sprzęt:
    procesor: intel core i5-8400 2.8 GHz
    pamięć: RAM 8 GB DDR4
    karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB
    moc zasilacza (nie znam modelu) : 350W
    system: Windows 10 Home

Nie znam zbyt szczegółowo speczyfikacji komputera bo kupiłem gotowca (MSI infinite 8RC-430EU)

Przepraszam jeśli coś jest źle opisane (a pewnie jest) lub zły dział to mój pierwszy post na jakimkolwiek forum
  • REKLAMA
  • #2 18476319
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2336
    Screen z menadżera urządzeń by się przydał. Przy 8 GB RAM powinno być używane jakieś 20-25% po uruchomieniu samego systemu.

Nic dziwnego że przy takiej ilości wolnego RAMu gry wolno działają i się wyłączają.
  • REKLAMA
  • #3 18476371
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 18476519
    sylweksylwina
    Jaka konieczność???
    8GB starcza do większość zastosowań. Tylko nieliczne gry potrzebują więcej pamięci.
    Grafika 3GB to i na gry RAMu więcej nie trzeba.
  • #5 18476594
    PePitekkk
    Poziom 5  
    w sensie menedżer urządzeń żeby określić resztę podzespołów tak?
    Mało fps a dobry sprzęt - Od jakiegoś czasu gry mają mało fps lub się wyłączają. Mało fps a dobry sprzęt - Od jakiegoś czasu gry mają mało fps lub się wyłączają. Mało fps a dobry sprzęt - Od jakiegoś czasu gry mają mało fps lub się wyłączają.

rozwinąłem wszystkie zakładki w menedżerze urządzeń

sorry nie znam się zbyt dobrze na komputerach
  • #6 18476615
    sylweksylwina
    Tfu menadżer zadań. Ale to też się przyda. Widzę że zwykły HDD tam jest przez to wydajność też najlepsza nie będzie. No i nie ma żadnych problemów z urządzeniami.
  • REKLAMA
  • #7 18476621
    PePitekkk
    Poziom 5  
    Mało fps a dobry sprzęt - Od jakiegoś czasu gry mają mało fps lub się wyłączają.
  • #8 18476742
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 18476759
    PePitekkk
    Poziom 5  
    Ale przecież kiedyś było lepiej teraz nie mogę włączyć nawet jednej gry a kiedyś mogłem nawet dwie
  • #10 18476815
    onearton
    Poziom 11  
    Złapałeś jakiegoś wirusa i stałaś się koparką Bitcoin ;-)

Daj jeszcze screen z menadżera zadań > Procesy i przesortuj pamięć od największego zużycia.
  • #11 18476828
    PePitekkk
    Poziom 5  
    próbowałem przeskanować komputer pełnym skanem w windows defender ale komputer w trakcie się restartował i przerywał skanowanie nie wiem czy tak powinno być
  • #13 18476946
    PePitekkk
    Poziom 5  
    Skanowałem komputer malwarebytes i coś znalazło daje to do kwarantanny

Dodano po 4 [minuty]:

Tomequ123 napisał:
    Poza tym logi z FRST, FRST.txt i Addition.txt.

Nie wiem co to, mówiłem nie znam się
  • #15 18477059
    PePitekkk
    Poziom 5  
    tu są te logi
    Załączniki:
    • logi.zip (54.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #16 18480059
    PePitekkk
    Poziom 5  
    Dobrze temat do zamknięcia wystarczyło zeskanować komputer Malwarebytes i AdwCleanerem i usunąć to co znalazło i teraz jest wszystko dobrze

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z niską wydajnością gier na komputerze MSI Infinite 8RC-430EU, który ma procesor Intel Core i5-8400, 8 GB RAM DDR4 oraz kartę graficzną NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB. Gry działają wolno, często się wyłączają, a zużycie RAM wynosi około 90%. Po czyszczeniu komputera z kurzu problemy nie ustąpiły. Użytkownicy sugerują sprawdzenie menedżera zadań, skanowanie w poszukiwaniu wirusów oraz rozważenie zwiększenia pamięci RAM do 16 GB. Po skanowaniu komputerem Malwarebytes i AdwCleaner, użytkownik usunął złośliwe oprogramowanie, co poprawiło wydajność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA