logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kess V2 klon - odczyt wsadu EDC16u34 VW Jetta 1.9 TDI BLS, brak protokołu 64

sebastianpr 29 Kwi 2017 21:10 5262 6
REKLAMA
  • #1 16444864
    sebastianpr
    Poziom 9  
    Ocena: 53
    Mam problem z odczytem wsadu z EDC16u34 VW Jetta 2007r 1.9 TDI bls za pomocą kess V2 clona. Kiedy wybieram ten silnik na liście w programie kessa i chce odczytać go wyskakuje mi komunikat niewłaściwy protokół użyj protokołu 64. Problem w tym że przy tym silniku nie mam protokołu 64 na liście jest tylko 62. Udało mi się go odczytać jak wybrałem silnik bxe z protokołem 64 przez linie k i teraz pytanie czy mogę wgrać go z powrotem używając protokołu dla silnika bxe nie uwale ECU ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16445351
    daras41
    Poziom 26  
    Ocena: 315
    Zrób kopię po BDM, jak masz czym, a potem testuj po OBD ;)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16445953
    daras41
    Poziom 26  
    Ocena: 315
    Czasem się ludziom stera nie chce wyciągać , a potem jeszcze otwierać, to kombinują po OBD. Wiem to po sobie :D. Kiedyś uwaliłem takiego stera po OBD MPPSem. Usłyszeć wentylatory po przekręceniu kluczyka... :D
  • #6 16445965
    szymitsu21
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1298
    daras41 napisał:
    Czasem się ludziom stera nie chce wyciągać , a potem jeszcze otwierać, to kombinują po OBD. Wiem to po sobie :D. Kiedyś uwaliłem takiego stera po OBD MPPSem. Usłyszeć wentylatory po przekręceniu kluczyka... :D

To prawda :D Zwlascza jak ktoś bierze za moda 300zł od pacjenta...
    Albo dobrze albo wcale.

A co do wątku, jak poprawnie odczytane to i zapisać powinien poprawnie.
  • #7 16446657
    sebastianpr
    Poziom 9  
    Ocena: 53
    Dziękuje za zainteresowanie udało się wgrać prawidłowo także temat do zamknięcia. Udanego weekendu życzę wszystkim !

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z odczytem wsadu z ECU EDC16u34 w VW Jetta 1.9 TDI BLS za pomocą klona Kess V2. Po wybraniu silnika na liście, program zgłaszał błąd dotyczący niewłaściwego protokołu, sugerując użycie protokołu 64, który nie był dostępny. Użytkownik odczytał wsad, wybierając silnik BXE z protokołem 64 przez OBD i zastanawiał się, czy może wgrać go z powrotem, nie uszkadzając ECU. Odpowiedzi sugerowały, aby spróbować wgrać wsad, a w razie problemów naprawić ECU. Użytkownik potwierdził, że udało mu się prawidłowo wgrać wsad.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA