logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E46 320i m52 - Falowanie silnika po naprawie elektrozaworu Vanos

maniekmariusz 30 Kwi 2017 19:11 2361 2
REKLAMA
  • #1 16446508
    maniekmariusz
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich mam problem z moim bmw. Mianowicie wyskoczył mi błąd elektrozaworu wlotu vanos. Okazało się, ze kabelek się upalił. Po podłączeniu i skasowaniu błędu silnik zaczoł falować. Wyczytałem, że to uszczelniacze w nastawniku wiec wziąłem się i je zrobiłem. Nadal to samo, silnik faluje. Gdy odłączę kostkę od elektrozaworu jest dobrze ale nie ma mocy, nie czuć tych 150 koni. Ma ktoś pomysł co to może być?
  • REKLAMA
  • #2 16449104
    mysz777
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam.
    Trochę mało opisu co do postępowania po polutowaniu , nie wiemy czy błędy są nadal i jakie?np. Ale nie po to jest forum żeby narzekać , sprawdź jeszcze wężyki podciśnieniowe , lubią pękać pod tymi osłonami plastikowymi.
  • #3 16453452
    maniekmariusz
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Jak jest polutowany kabel podłaczony tak jak potrzeba to nie ma żadnych błędów, ale silnik faluje a jak odłącze ten zawór to wyskakuje błąd elektrozaworu wlotu vanos. Pozostaje sprawa taka że jak to byly by węże podcisnienia to raczej z podlaczonym vanosem by fakowaly i z nie podlaczonym a tu jest tak ze jak elektrozawor odlacze silnik chodzi jak igla rowno a jak podlacze tak ja powinno byc zaczyna sie dziac no i kwestia mocy z podlaczonym czuć jak idziw po odlaczeniu owszem tez ale az wkreci sie powyzej 4.5 tys obrotow a spalanie rosnie gwaltownie.
REKLAMA