Witam, poruszę dalej temat widzę że dużo jest tych tematów ale żaden mi nie pomógł.
Posiadam e46 320i m52TUB20 jadąc do pracy spalił mi się cewka zapłonowa, kilka dni wstecz samochód na zimnym strasznie dławił, brakowało mocy, komputer pokazał wypadanie zapłonu 1/2/4 cyl.
Wymieniłem świece później cewki nic zmiana nie pomogła, więc założyłem stare cewki i któregoś razu jadąc do Pracy dałem trochę po garach i samochód zaczął dziwnie chodzić, smród z nawiewów.
Szybko zgasiłem i na luzie zajechałem na parking.
Spaliła się cewka. Szybko wymieniłem na drugą, ale samochód nie odpalił.
Podmienialiśmy na inne cewki, inny komputer.
Bezpieczniki są w dobrym stanie a samochód nie pali, błędów też nie wyświetla.
Nie znam się za bardzo, ale czytałem na forum że w pacjencie 316i spaliła się cewka i to był jakiś problem z kablem przy sterowniku.
Posiadam e46 320i m52TUB20 jadąc do pracy spalił mi się cewka zapłonowa, kilka dni wstecz samochód na zimnym strasznie dławił, brakowało mocy, komputer pokazał wypadanie zapłonu 1/2/4 cyl.
Wymieniłem świece później cewki nic zmiana nie pomogła, więc założyłem stare cewki i któregoś razu jadąc do Pracy dałem trochę po garach i samochód zaczął dziwnie chodzić, smród z nawiewów.
Szybko zgasiłem i na luzie zajechałem na parking.
Spaliła się cewka. Szybko wymieniłem na drugą, ale samochód nie odpalił.
Podmienialiśmy na inne cewki, inny komputer.
Bezpieczniki są w dobrym stanie a samochód nie pali, błędów też nie wyświetla.
Nie znam się za bardzo, ale czytałem na forum że w pacjencie 316i spaliła się cewka i to był jakiś problem z kablem przy sterowniku.
Moderowany przez CameR:Poprawiłem treść tematu.
Reg. 3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety. Nie wysyłaj wiadomości z których trudno wywnioskować co ich autor chciał przekazać.