logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW E46 320i M52B20TU: Wypadanie zapłonu mimo wymiany Vanos i czyszczenia

maniekmariusz 18 Cze 2018 23:46 3465 2
REKLAMA
  • #1 17283895
    maniekmariusz
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z bmw e 46 320i m52b20tu wymieniłem Nastawnik vanos bo falowały obroty zrobiłem układ dolotowy czyściłem krokowy przepustnice i ogólnie nie mam już pomysłów co jest zero błędów na kapie a ciągle wypada zapłon może spowodowane być przez odmę to?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17284165
    piordekk
    Poziom 16  
    Ocena: 95
    Disa do sprawdzenia, czy nie ma luzu na klapie i czy chodzi. Wypadanie zaplonu masz na wszystkich cylindrach czy tylko wybrane? Jak robiles vanosa to sprawdziles ustawienie rozrządu i górny łańcuszek czy nie wyciągnięty? Odma jeśli nieszczelna też może być powodem.
  • #3 17289550
    maniekmariusz
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Łańcuch u góry sztywny punkty pawidłowo ustawione jak na przebieg 350 tys kapresja dobra 13.8 13.9 mniej wiecej zapłon wypada na wszystkich tak pokazuje kap disa dziala krokowy przepustnicatez czyste nie wiem co gdzie szukac.

Dodano po 10 [godziny] 5 [minuty]:

Sprawa wyglada tak że ... Odpalam ja z rana jest dobrze moc ma i chodzi naprawde super zero zarzutów ale np po odpaleniu z rana i pochodzi minute dwie czy piec zgasze odpale znowu auto przez pare sekund chodzi dobrze po czym zaczyna telepanie sie silnika i gasnie naj lepsze to ze jak podlacze pod kapa pisze wypadanie zaplonu cilinder 1.2.3.4.5.6 czy to na gazie czy na bezynie a na desce nie swieci żaden błąd nie wiem czemu . pozniej po przejechaniu kilku km no nw 10,20 km wszystko wraca do normy nie gasnie nie faluja obroty jest git. I sie zastanawiam bo na kapie oprucz wypadania zaplonu nie ma żadnego innego błędu. Mysle o tej odmie mam u góry pekniety warz co jest przy polrywie zaworów i nie wiem jak odma ja jerzdze 2 lata nie tykałem jej. Może ktos miał takie cos

Dodano po 13 [godziny] 29 [minuty]:

Dziś spotkałem dziwna sprawe odłaczyłem czujnik ten przy nastawniku vanosa i objawy ustapiły wszysyko ok tylko nasówa sie pyt skoro to było powodem to raz ze blad na kapie powinno pokazac tego czujnika a dwa ze bez tego czujnika powinna miec jakies objawy a tu nic normalnie bajka i chce was zapytac co o tym myślicie ?
REKLAMA