logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 B5 - Światła przeciwmgielne migają przy włączeniu prawego kierunkowskazu

Stachu.G 01 Maj 2017 14:31 2427 5
REKLAMA
  • #1 16447830
    Stachu.G
    Poziom 10  
    Ocena: 40
    Problem narodził się praktycznie z dnia na dzień, światła przeciwmgielne tylne włączają się i migają po włączeniu prawego kierunkowskazu, jeśli natomiast włączę same przeciwmgielne świecą wszystkie kierunkowskazy z prawej strony samochodu. Sprawdziłem: kostkę w prawej tylnej lampie, który była nawet trochę zaśniedziała, wyczyszczona mechanicznie i sprayem,żarówki tylnej lampy jak i przewody i połączenia przy niej, jednak bez rezultatu. Problem dotyczy tylko prawego kierunkowskazu, po prostu jak by ktoś podłączył pod niego światła przeciwmgielne :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16447861
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2993
    Odłącz kostkę od lampy tylnej, włącz przeciwmgielne i zobacz czy reszta prawych kierunkowskazów się świeci czy nie.
    Czy masz hak holowniczy? Bo możesz mieć zwarcie na gnieździe przy haku lub pomiędzy gniazdem a główną wiązką.
  • REKLAMA
  • #3 16447872
    mrucze
    Poziom 18  
    Ocena: 84
    Słaba masa w gniazdach żarówek. Przeczyścić gniazda żarówek z rdzy i naloty , i sprawdzić styki kostki wchodzącej w lampę
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16447900
    mrucze
    Poziom 18  
    Ocena: 84
    Może trochę uprościłem , ale w większości takich usterek to jest takie rozwiązanie .
  • #6 16447905
    Stachu.G
    Poziom 10  
    Ocena: 40
    sanfran napisał:
    Odłącz kostkę od lampy tylnej, włącz przeciwmgielne i zobacz czy reszta prawych kierunkowskazów się świeci czy nie.
    Czy masz hak holowniczy? Bo możesz mieć zwarcie na gnieździe przy haku lub pomiędzy gniazdem a główną wiązką.

Bingo! :)
    Dzięki kolego naświetliłeś mi sprawę, przewody od gniazda przyczepki były przetarte.
    Jednak co kilka głów to nie jedna, zwłaszcza amatora ;)
REKLAMA