logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp LC32D65E - W kółko się włącza, brak obrazu i dźwięku.

muldex 02 Maj 2017 11:57 1509 7
REKLAMA
  • #1 16449597
    muldex
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Witam.
    Mam TV Sharp 32D65E objawy:
    Po włączeniu do kontaktu lub przyciskiem Power ( z boku TV) dioda zielona miga, potem świeci i znowu miga. Podświetlanie na krótko się załączy po czym gaśnie. Brak trybu standby, w ogóle nie świeci się czerwona dioda. TV cały czas w kółko chce się włączyć gdzie po oświeceniu matrycy gaśnie i restart.
    1. Sprawdzony zasilacz jest ok, wszystkie napięcia w normie.
    2. Brak możliwości wejścia do trybu serwisowego chyba że coś robię źle V-, input lub menu. Nic nie dało.
    3. Podświetlanie dobre.
    Nie mam więcej pomysłów, podejrzewam uszkodzony soft, jak wgrać soft bez wejścia do menu tv?
  • REKLAMA
  • #2 16449630
    tygrysss
    Poziom 21  
    Ocena: 79
    Na 99% odlutowany procesor na MOBO. Przerabiałem to u siebie.
  • REKLAMA
  • #3 16449903
    muldex
    Poziom 12  
    Chodzi o ten procesor pod radiatorem? Mam hotaira to go polutuje.
  • REKLAMA
  • #4 16450193
    tygrysss
    Poziom 21  
    Tak dokładnie. Tez mam i tez grzałem. Pochodził dzień. Wymiana kulek 150 zł. Nie opłacalny interes zwłaszcza, że obrazem ten tv nie grzeszy. Poszukaj na moim profilu toppicu o tym tv. Nagrałem rownież sposób migania diod.
  • #5 16450221
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    tygrysss napisał:
    Poszukaj na moim profilu toppicu o tym tv.

Ja sobie zadałem trud i poszukałem. Otóż zupełnie inny Sharp, zupełnie inna płyta .... i co teraz panie tygrysss?!
    Co teraz doradzisz? Pokażesz choć jeden temat z usterką takiej płyty, jaką ma autor, z uszkodzonym procesorem? Czekamy.
  • REKLAMA
  • #6 16450248
    muldex
    Poziom 12  
    No to się pogubiłem. To co może być uwalone, procesor, soft?
    też szukałem i nic nie znalazłem.
  • #7 16450289
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Bo źle szukasz. Pewnie się znajdzie, jak w wyszukiwarkę nazwy płyty wpiszesz. Tylko nie wiem pod którą nazwą są ciekawe informacje. Może chodziło o inny model na tej samej płycie (DH77), ale dokładnie o takim jak twój też chyba coś było. Może poprawnie należy wpisać w wyszukiwarkę model TV? ;)
  • #8 16450394
    tygrysss
    Poziom 21  
    Racja zwracam honor - z zewnątrz bardzo podobny zmyliło mnie to.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem Sharp LC32D65E, który po włączeniu miga zieloną diodą, a następnie gaśnie, nie wchodząc w tryb standby. Sprawdzono zasilacz, podświetlanie oraz brak możliwości wejścia do trybu serwisowego. Użytkownicy sugerują, że problem może być spowodowany odlutowanym procesorem na płycie głównej, co potwierdzają doświadczenia innych. Wskazują również na trudności w znalezieniu informacji o podobnych usterkach dla tego modelu, sugerując, że warto poszukać pod innymi nazwami płyty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA