logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana kabla w HyperX Cloud 2 - jaki kabel wybrać?

rapaholin 12 Maj 2017 11:40 3111 2
REKLAMA
  • #1 16471497
    rapaholin
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam posiadam headset hyperx cloud 2 i niestety sie popsul. Kupilem kablel do wymiany niby 4 biegunowy ale cos nie gra bo powinno byc 5 kabelkow, mianowicie 2 do mikrofonu i 3 do glosnikow. W kablu ktory zakupilem sa tylko 4 kable. Ktos mi moze powiedziec dlaczego? I jaki kabel powinienem zakupic zeby przeprowadzic wymiane? Z gory dziekuje za pomoc i zalaczam pare zdjec dla ulatwienia.
    Aha jak by ktos sie zainteresowal to nie dziala 1 sluchawka, a dokladniej lewa ta z mikrofonem. Mikrofon i prawa dzialaja jak nalezy.
    Wymiana kabla w HyperX Cloud 2 - jaki kabel wybrać?
  • REKLAMA
  • #2 16471529
    szymon122
    Poziom 38  
    Ocena: 758
    Potrzebujesz multimetr aby sprawdzić który przewód jest do czego podłączony w tym kablu.
    rapaholin napisał:
    4 biegunowy ale cos nie gra bo powinno byc 5 kabelkow, mianowicie 2 do mikrofonu i 3 do glosnikow

Masz wspólny "minus" obu głośników oraz mikrofonu, czyli jeden minus, trzy plusy, wszystko się zgadza.
  • #3 16471570
    rapaholin
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Dzieki za pomoc. Multimetra chyba nie potrzebuje bo mam wtyczke, tzn druga koncowke z jackiem tez obetne i wlutuje nowa. Mozna tak? Niestety multimetra nie posiadam. Juz ci pokazuje o co mi chodzi. Glowny kabel jest przedzielony na 2 w sluchawkach. Z jednej czesci ida 2 kable do mikrofonu a z drugiej ida 3 kable do sluchawek. Chodzi o to ze sluchawki i mikrofon maja osobne moduly czy jak to tam sie nazywa w tym modelu. Niesety elektryka nie jest moja mocna strona ale bardzo chce sie czegos wiecej nauczyc :P.
    Wymiana kabla w HyperX Cloud 2 - jaki kabel wybrać? Wymiana kabla w HyperX Cloud 2 - jaki kabel wybrać? Wymiana kabla w HyperX Cloud 2 - jaki kabel wybrać?
REKLAMA