Witajcie. Mam golfa V z starym dobrym silnikiem 1.6 102 KM. Ostatnio przestał się nagrzewać tzn. przy normalnej jeździe osiągał około 70 stopni a przy postoju dobijał do 90. Stwierdziłem że temat oczywisty TERMOSTAT otwarty więc zakupiłem nowy wymieniłem ,przy okazji też płyn i pocący się wąż od termostatu do chłodnicy. Układ odpowietrzyłem tzn. autko chodziło na wolnych obrotach do uzyskania 90 stopni potem załączyłem ogrzewanie aby nagrzewnica też się odpowietrzyła i zaczekałem aż włączy sie wentylator . Wszystko było oki . Auto błyskawicznie się grzało i temperaturka się trzymała. Ale często zaczął się mi włączać wentylator. Macie sugestie co mogę jeszcze sprawdzić i ewentualnie czego się czepić bo jak nadejdą upały to wentylator będzie śmigał cały czas.
Moderowany przez CameR:Wydzielono:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic50764.html
Reg. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.