Witam. Czy zwykły filtr oleju silnikowego można założyć do filtrowania oleju w układzie hydrauliki siłowej?
Producent pompy pisze o filtrowaniu co najmniej 25µm.
Producent pompy pisze o filtrowaniu co najmniej 25µm.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamelejan napisał:Uchyl rąbka tajemnicy jaka wydajność tego agregatu hydraulicznego, bo ten potwór to może 20l/min.
Masz jakąś gotową podstawę pod filtr ?
sewo.k napisał:OP525 przy 15 barach pękł. Przy typowych 16MPa przestał by istnieć przy pierwszym otwarciu zaworu przelewowego...na wyjściu z pompy
los_sombreros napisał:Jaki gwint, albo jakie filtry stosowałeś dotychczas, typ. Można będzie dodać typowy hydrauliczny, pasujący do podstawy.Podstawę filtra właśnie mam i pasujące flity silnikowe
elejan napisał:sewo.k napisał:OP525 przy 15 barach pękł. Przy typowych 16MPa przestał by istnieć przy pierwszym otwarciu zaworu przelewowego...na wyjściu z pompy
los_sombreros napisał:Jaki gwint, albo jakie filtry stosowałeś dotychczas, typ. Można będzie dodać typowy hydrauliczny, pasujący do podstawy.Podstawę filtra właśnie mam i pasujące flity silnikowe
los_sombreros napisał:Więc dalej nie bardzo wiem czemu nie powinno się tego dawać do hydrauliki (przynajmniej w gałęziach gdzie nie ma dużych ciśnień)
los_sombreros napisał:i skąd takie różnice w cenach