Przede wszystkim witam cale forum potrzebuje pomocy przy wykonaniu instalacji centralnego ogrzewania na parterze, w kotłowni wszelkie prace będzie wykonywał instalator Aktualnie użytkuje jeden poziom domku czyli około 70m2 jest do dom ocieplony 15cm styropian oraz 20cm wełna na strychu mam w związku z tym kilka pytań
1.Czy do połączenia grzejników rurka przekroju fi18 będzie wystarczająca
2.Czy jet to wystarczająca liczba żeberek w poszczególnych pomieszczeniach grzejniki marki armatura Kraków zdjęcie podglądowe oraz specyfikacja poniżej
3.Czy moc tego kotła 13 kw termeko zdjęcie poniżej będzie wystarczająca oraz czy awaryjnie będzie radził sobie z spalaniem drzewa z opisu wygląda że tak ale jak to wygląda w praktyce
4.Jestem otwarty na wszelkiego rodzaju zmiany zarówno co do kotła jak i grzejników
Grzejniki specyfikacja
Długość grzejnika 805 mm
Moc (75/65/20°C) W 112 W / 1 element
Wysokość grzejnika 572 mm
Pojemność grzejnika 0,3 l / 1 element
Rodzaj grzejnika aluminiowy
Armatura Kraków
Ciśnienie robocze 1,6 MPa
Temperatura wody 95°C
Rozstaw podłączeń 500 mm
1.Czy do połączenia grzejników rurka przekroju fi18 będzie wystarczająca
2.Czy jet to wystarczająca liczba żeberek w poszczególnych pomieszczeniach grzejniki marki armatura Kraków zdjęcie podglądowe oraz specyfikacja poniżej
3.Czy moc tego kotła 13 kw termeko zdjęcie poniżej będzie wystarczająca oraz czy awaryjnie będzie radził sobie z spalaniem drzewa z opisu wygląda że tak ale jak to wygląda w praktyce
4.Jestem otwarty na wszelkiego rodzaju zmiany zarówno co do kotła jak i grzejników

Grzejniki specyfikacja
Długość grzejnika 805 mm
Moc (75/65/20°C) W 112 W / 1 element
Wysokość grzejnika 572 mm
Pojemność grzejnika 0,3 l / 1 element
Rodzaj grzejnika aluminiowy
Armatura Kraków
Ciśnienie robocze 1,6 MPa
Temperatura wody 95°C
Rozstaw podłączeń 500 mm