logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FAAC 741 - brak reakcji na piloty po zaprogramowaniu, działa tylko ręcznie

noartist83 08 Cze 2017 23:10 3159 2
REKLAMA
  • #1 16520056
    noartist83
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witam
    Mam problem z napędem FAAC 741 (Radio eLR-FAA-H), mianowicie przestał reagować na piloty. Gdy uruchamiam napęd zwierając 1 z 7 w złączu niskonapięciowym wszystko działa poprawnie zgodnie z ustawioną logiką. Przywracałem już ustawienia fabryczne płyty głównej, usuwałem zapisane piloty i programowałem od nowa (samo programowanie przebiega zgodnie z instrukcją) ale po zaprogramowaniu nie ma żadnej reakcji na wciśnięcie przycisku pilota. Dziwi mnie to że przy programowaniu normalnie reaguje na pilota. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czy na płycie napędu w złączu do którego podłącza się radio, między pinem masy a pinem CH1/OC powinno być napięcie (nawet gdy radio jest odłączone)?
  • REKLAMA
  • #2 16520781
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3615
    Zewrzyj na złączu szpilkowym do radia GND z CH1 - jeśli brama zadziała ( podobnie jak przy zwarciu OPEN A i (-) na listwie zaciskowej) to ewidentna wina radia - kanał 1 jest chyba na tranzystorze i samo świecenie leda nie oznacza że tranzystor zwiera piny GND i CH1 w radiu.
  • #3 16521878
    noartist83
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Padło radio, udało mi się pożyczyć drugie do testów i jest ok. Na moim znalazłem uszkodzony driver ULN2003A, dokupię go i podmienię może pomoże.
REKLAMA