logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung a5 2016 nie ładuje - Nie ładuje na oryginalnej ładowarce

gosiaciszak 01 Lip 2017 13:30 4449 3
REKLAMA
  • #1 16562422
    gosiaciszak
    Poziom 9  
    Ocena: 40
    Od wczoraj mam problem z ładowaniem telefonu. Po podłączeniu do oryginalnej ładowarki telefon nie widzi jej i nie ładuje. Ładowarka sprawna bo mam drugi taki sam telefon i tamten ładuje bez problemu . Po podłączeniu do ładowarki innej telefon ładuje się bez żadnego problemu z tym że wolniej. Wygląda to tak jakby nie działało szybkie ładowanie. Szukałam i nie ma opcji włączającej i wyłączającej ta funkcję. Czy ktoś wie co to może być? Może uda się bez konieczności resetu? Telefon był kilka razy ładowany zwykłą ładowarka czy to mogło go uszkodzić?
  • REKLAMA
  • #2 16562584
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2510
    gosiaciszak napisał:
    Telefon był kilka razy ładowany zwykłą ładowarka czy to mogło go uszkodzić?

O ile nie byłą to ładowarka za 5zł to wykluczone aby się uszkodził (wolne ładowanie działa). Wygląda to na błąd w sofcie zapewne inni też doradzą reset. :( Można jeszcze spróbować przeczyścić gniazdo.
  • REKLAMA
  • #3 16580685
    gosiaciszak
    Poziom 9  
    Ocena: 40
    Niestety reset za wiele nie pomógł. Jedyne co to telefon zaczął ładować się oryginalną ładowarką ale bardzo wolno. Nawet wolniej niż zwykłą ładowarką. Szybkiego ładowania nadal brak.
  • #4 16580734
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Teraz pasuje podstawić drugą baterię gdyż ten model ma często problemy właśnie z baterią. Miałem przypadki gdzie bateria była spuchnięta w kilkumiesięcznym modelu.
    Klapki nie zaczyna Ci podnosić?
    Gwarancji już nie masz aby z niej skorzystać?
REKLAMA