logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Włączniki dotykowe jak zamontowac

Aras1976bmw 18 Lip 2017 17:40 12399 7
REKLAMA
  • #1 16594881
    Aras1976bmw
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam mam włączniki dotykowe pojedynczy na górę podwójny na dole schodów chce je zamienić zamiast zwykłych problem jak je podpiąć mianowicie są dwa różne niewiem czy będą pasować czy któryś wymienić dodam ze podwójny na dole zapala światło na dole schodów a drogi z tym pojedynczym na pietrze powinien działać naprzemian
    Załączniki:
    • Włączniki dotykowe jak zamontowac IMG_1347.JPG (724.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Włączniki dotykowe jak zamontowac IMG_1346.JPG (899.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16595051
    Aras1976bmw
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam dzięki za filmik podłączyłem prawie wszystko działa problem jest taki za na dole schodów mogę zgasić światło do góry a nie mogę zapalić nie wiem w czym problem może cos z włącznikiem lub cos z synchronizacja ???
  • #4 16600554
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2100
    Pomijając celowość montowania "wynalazków" nie będzie to działać, bo w istniejącej instalacji miałeś zapewne 2 wł. schodowe, które mają styk przełączny NO-C-NC, co oznacza, że Twoje pojedyncze ustrojstwo musi mieć przynajmniej 3 styki, a ma 2.
  • REKLAMA
  • #5 16601030
    mawerix123
    Poziom 39  
    Ocena: 949
    Aras1976bmw napisał:
    problem jest taki za na dole schodów mogę zgasić światło do góry a nie mogę zapalić

Możesz jaśnie :?: Może te przełączniki nie są kompatybilne ze sobą.
    Masz jakieś dokumenty dołączone do przełączników :?:

andrzej lukaszewicz napisał:
    Pomijając celowość montowania "wynalazków" nie będzie to działać, bo w istniejącej instalacji miałeś zapewne 2 wł. schodowe, które mają styk przełączny NO-C-NC, co oznacza, że Twoje pojedyncze ustrojstwo musi mieć przynajmniej 3 styki, a ma 2.

Skąd takie stwierdzenie :?: z tymi trzema stykami to bzdura te przełączniki działają inaczej niż standardowe
  • REKLAMA
  • #6 16604137
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2100
    Co z tego, że przełączniki działają inaczej jak w puszce łączeniowej są nadal połączone pod klasyczny układ "schodowy"?
  • #8 17797245
    elkapitano
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    mawerix123 napisał:
    Może to Ci coś pomoże

Komunikację wyłączników połącz w podwójnym COMUNICATION "A" z TWO WAY drugiego.

Moim zdaniem ten układ działa tylko z żarówką natomiast z led już nie pójdzie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o montaż włączników dotykowych, które mają zastąpić tradycyjne włączniki schodowe. W odpowiedziach pojawiają się sugestie dotyczące podłączenia, w tym konieczność połączenia wyłączników w odpowiedni sposób oraz sprawdzenia ich kompatybilności. Wskazano, że w przypadku problemów z działaniem, może to wynikać z różnicy w liczbie styków w nowych włącznikach. Użytkownik zauważa, że nie może zapalić światła na górze schodów, co może być związane z synchronizacją lub uszkodzeniem włącznika. Podkreślono również, że nowe włączniki mogą nie działać z oświetleniem LED.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA