logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja czujki PIR ze zdjęcia - model, producent, instrukcja obsługi

.ami 30 Lip 2017 12:39 1101 5
REKLAMA
  • #1 16616227
    .ami
    Poziom 11  
    Ocena: 48
    Dzień dobry,
    mam taką (zdjęcia) czujkę i nie mogę znaleźć jaki to model.
    Z pewnością doświadczeni koledzy instalowali takie i podpowiedzą jaki to producent i model. Może ktoś życzliwy nawet podeśle instrukcję obsługi - nie wiem dlaczego są tam 3 diody i jak regulować czułość (są dwa potencjometry).
    Identyfikacja czujki PIR ze zdjęcia - model, producent, instrukcja obsługiIMG_16..JPG (718.93 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.Identyfikacja czujki PIR ze zdjęcia - model, producent, instrukcja obsługiIMG_16..JPG (829.74 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16616298
    bartek0808
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Witam
    Wydaje mi się ze jest to CROW SRPG-2.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16616311
    setup
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    SRX 1100, dystrybutorem był VIDICON z Wrocławia, ewentualnie SRDT 15.
    Taki sam wygląd a różniące się częstotliwością mikrofali.
  • REKLAMA
  • #4 16616322
    .ami
    Poziom 11  
    Dziękuję, obie czujki są podobne na zewnątrz jednak w środku się różnią. Jest to ta czujka, o której napisał kolega setup.
    Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za zaangażowanie i pomoc.

Gdyby ktoś potrzebował to znalazłem instrukcję obsługi, którą załączam.
    sswin_crow...rx1100.pdf (207.73 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16617621
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    Jeden z bardziej doświadczonych kolegów zwrócił raportem uwagę, że nie koniecznie musi to być SRX 1100. Z SRDT miałem styczność ładnych parę lat temu, a SRX chyba nie miałem w rękach nigdy, ale według instrukcji czujnik SRX1100 posiada dodatkowo styk NO ( a więc w sumie 7 zacisków) podczas gdy prezentowany na zdjęciu, jak to ma miejsce w większości czujników, tylko 6 ( -, +12, tamper tamper, com , NC). Fakt ten wskazuje że może być to jednak SRDT 15.
    https://www.riasztobolt.info/pictures/d/en_tmanual_SRDT15.pdf
    pozdrawiam
  • #6 16617636
    .ami
    Poziom 11  
    suworow napisał:
    według instrukcji czujnik SRX1100 posiada dodatkowo styk NO ( a więc w sumie 7 zacisków) podczas gdy prezentowany na zdjęciu, jak to ma miejsce w większości czujników, tylko 6

Istotnie,
    nie zwróciłem na to wcześniej uwagi. To pokazuje, że jest kilka podobnych czujek i łatwo się pomylić. Dziękuję za pomoc.
REKLAMA