warystora chyba nie ma w tym zasilaczu albo ja go nie widze, udalo mi sie uruchomic .Okazalo sie ze z tylu w zasilaczu jest taka okragla wsowka ktora mozna przestawic na 110v i tak bylo ustawione. Mam kolejny problem gdyz jest uszkodzony potencjometr 7 pinowy marki TELPOD 220v 1A 4 wejscie z tylu obudowy i 3 blizej potencjometru. Zdjecia podgladowe znalazlem jedynie takie
Najprawdopodobniej masz dwie pary styków w wyłączniku. Typowo jest jedna para. Może spróbuj ? W tej chwili odłączasz oba przewody zasilania od układu, daj wyłącznik z jedną parą - jeden przewód zasilania przez wyłącznik, a drugi po prostu połącz.
Tak sa 2 pary stykow .Zawsze jakis pomysl wtedy troche stracilbym na oryginalnosci, ale w sumie go wyciagnalem z nadzieja ze jest regulowany 0-50v a on niestety tylko 0-6v wiec na warsztatowy nie za bardzo sie nada
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z zasilaczem POLON ZM 6/50 PZO, który wyłącza bezpiecznik po włączeniu. Po sprawdzeniu diod prostowniczych, okazało się, że zasilacz był ustawiony na 110V, co spowodowało problem. Użytkownik zidentyfikował uszkodzony potencjometr 7-pinowy marki TELPOD, który wymaga wymiany. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie warystorów oraz modyfikację połączeń w wyłączniku, aby zminimalizować problemy z zasilaniem. Wygenerowane przez model językowy.