logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bush WMNS714W - nie pobiera wody - jak odkrecic taki zawor

honey_badger 12 Sie 2017 23:48 939 7
REKLAMA
  • #1 16639042
    honey_badger
    Poziom 2  
    Witam
    Niedawno przeprowadzilem sie do nowego mieszkania i napotkalem dosc nieoczekiwany problem, moze to glupie pytanie ale nie mam tam "normalnych" zaworow tylko takie cos jak na zdjeciach i nie wiem za bardzo jak sie za nie zabrac, mam kupic odpowiedni klucz i po prostu to przekrecic te srubki w srodku?
    Bush WMNS714W - nie pobiera wody - jak odkrecic taki zawor Bush WMNS714W - nie pobiera wody - jak odkrecic taki zawor

Z gory dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 16639216
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4624
    honey_badger napisał:
    mam kupic odpowiedni klucz i po prostu to przekrecic te srubki w srodku?
    Właśnie tak.
  • REKLAMA
  • #3 16639635
    honey_badger
    Poziom 2  
    Witam
    Kiedy odkrecam zawor woda leje sie tylko dolem a nie przez kabel od pralki, w sklepie powiedziano mi ze musialbym wymienic zawor ale przede mna ktos mieszkal w tym domu i mieli pralke kolo zlewu wiec nie wiem za bardzo co dalej z tym zrobic.
    Dziekuje.
  • REKLAMA
  • #4 16639654
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    honey_badger napisał:
    Kiedy odkrecam zawor woda leje sie tylko dolem a nie przez kabel od pralk
    Jak to mam rozumieć?
  • #5 16639659
    honey_badger
    Poziom 2  
    tzn pralka nie pobiera wody, woda wylewa sie dolem przez zawor
  • #6 16639677
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Dołem, czyli tą rurką?
  • REKLAMA
  • #7 16639682
    honey_badger
    Poziom 2  
    Tak, wlasnie tam, jak krece w prawo do oporu to nic sie nie dzieje a w lewo tylko leci ta rurka
  • #8 16639698
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Czyli zawór jest w porządku, tylko nie jest dostosowany do podłączenia pralki. Możesz uciąć koniec węza, nałożyć na tą końcówkę i zacisnąć opaską zaciskowa.Ale nie wiem,czy wąż od pralki tam wejdzie. Trzeba zrobić pomiary.Jest też drugie lepsze wyjście - kupić końcówkę do węża podobną do tej na zaworze, z drugiej strony z gwintem takim jak masz na wężu od pralki + kawałek węża,którym łączysz te dwie końcówki +oczywiście 2 opaskido zamocowania węża. I już wszystko. Chyba czujesz o co chodzi?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z pralką Bush WMNS714W, która nie pobiera wody. Po przeprowadzce do nowego mieszkania zauważył, że zawory są nietypowe i nie wie, jak je obsługiwać. Po kilku wymianach wiadomości, okazało się, że woda wylewa się z zaworu, a nie dostaje się do pralki. Użytkownik otrzymał sugestie dotyczące sprawdzenia dopasowania węża do zaworu oraz możliwości użycia opasek zaciskowych do połączenia. Zasugerowano również zakup odpowiednich końcówek do węża, aby umożliwić prawidłowe podłączenie pralki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA