Witam,
Zdaję sobie sprawę, że mój temat był powielany, jednak prześledziłem mnóstwo forum i nie mogę znalezc odpowiedzi na mój problem. Chciałbym by zawsze leciał dźwięk przez kolumny frontowe kina domowego, niezależnie czy oglądam telewizję czy np. słucham muzyki z aplikacji Youtube, wbudowanego w telewizor, czy film wgrany na pendrive.
Mój sprzęt to:
TV- LG 49SJ810V
dekoder Orange- Samsung ICU 100
amplituner kina domowego - Onkyo T-NR656 + kolumny Pylon sapphire 25
Dekoder podłączyłem z amplitunerem kablem HDMI (w amplitnuerze kabel HDMI włożyłem w gniazdo BD/DVD)
Natomiast TV podłączyłem z amplitunerem (w TV do HDMI IN ARC nr 2, a w amplitunerze HDMI OUT MAIN ARC)
Pozmieniałem w amplitunerze wszystko jak należy czyli włączyłem HDMI-CEC oraz ARC jest na AUTO, w TV ustawiłem na wejście optyczne/HDMI ARC, SIMLINK jest włączony.
W takim układzie by telewizja działała musze zmienić kabel w TV na HDMI 1. Nie wiem co robić ?
Proszę kogoś o pomoc, dzwoniłem do sklepu muzycznego, w któym kopiłem kolumny i amplituner, do Mediamarktu na infolinię i na infolinię LG i nikt nie potrafi mi pomóc...
Moderowany przez Olek II:Duplikat: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3296255.html#17173733
3.1.12. Nie wysyłaj wielu jednakowych tematów na forum, użytkownicy nie będą wiedzieć, gdzie mają odpowiadać.
3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.