Witam, wiem że takich tematów jest mnóstwo, sam dziś siedzę od rana i czytam jak to zrobić ale wolę tutaj napisać bo każdy sprzęt jest inny i ma inne wyjścia i się upewnić bo będę to robić dla przyszłej teściowej także chciałbym wypaść dobrze i zaplusować
liczę na pomoc
Gdybym to robił u siebie to mógłbym poeksperymentować, ale tutaj nie chcę narażać teściową na niepotrzebne wydatki gdyby coś czasem nie chodziło
Mam do podłączenia TV+dekoder + kino
TV - LG 39LN575S
zdjęcie z neta
Kino - Panasonic SA-PT160
Dekoder - Evobox PVR
Wcześniej teściowa miała połączene TV z kinem za pomocą kabla EURO i wszystko śmigało,obraz i dźwięk. Teraz doszedł dekoder który jest połączony z TV HDMI. Chcę teraz aby głos z TV szedł na kino domowe, czy to oglądając tv z dekodera, czy Youtube itd. Jak to połączyć? Trochę poczytałem dziś i wydaje się że najlepiej jak połącze kino z dekoderem. A kino - tv dalej będzie kablem Euro gdyby chciała obejrzeć coś z kina nna TV.
Kino nie ma wyjścia optycznego więc odpada. Dekoder ma wyjście audio a kino chinche więc wystarczy kabel Jack 3.5 - 2xCinch RCA ? Czy to będzie chodzić czy będę musiał bawić się z konwerterem z optyka na cinche ?
Proszę o poomoc i z góry dziękuje
Mam do podłączenia TV+dekoder + kino
TV - LG 39LN575S
Kino - Panasonic SA-PT160
Dekoder - Evobox PVR
Wcześniej teściowa miała połączene TV z kinem za pomocą kabla EURO i wszystko śmigało,obraz i dźwięk. Teraz doszedł dekoder który jest połączony z TV HDMI. Chcę teraz aby głos z TV szedł na kino domowe, czy to oglądając tv z dekodera, czy Youtube itd. Jak to połączyć? Trochę poczytałem dziś i wydaje się że najlepiej jak połącze kino z dekoderem. A kino - tv dalej będzie kablem Euro gdyby chciała obejrzeć coś z kina nna TV.
Kino nie ma wyjścia optycznego więc odpada. Dekoder ma wyjście audio a kino chinche więc wystarczy kabel Jack 3.5 - 2xCinch RCA ? Czy to będzie chodzić czy będę musiał bawić się z konwerterem z optyka na cinche ?
Proszę o poomoc i z góry dziękuje