Witam. Być może ktoś już przerabiał taki problem. Mam amplituner Harman Kardon AVR255. Sprzęt technicznie (pod względem elektroniki) zdaje się być w pełni sprawny jednak mimo wszystko ma przypadłość, która objawia się brakiem możliwości wybrania trybu DSP - gra tylko w logic 7. Na wyświetlaczu z kolei migają kanały L i R.. całość zachowuje się tak, jakby oprogramowanie było czymś zablokowane. Można zmieniać wejścia, regulować głośnością zarówno z panelu jak i z pilota ale po naciśnięciu przycisku AVR, Audio Effects, Surround mode itd na panelu i na pilocie nie ma żadnej reakcji. Same switche z kolei reagują po wsadzeniu wtyku do gniazda słuchawkowego (można zmienić z trybu DS na bypass), strzałki kierunkowe działają w trybie tunera (wyboru stacji, strojenia). Podobno usterka powstała po długim leżakowaniu sprzętu.. wszystkie taśmy, styki, złącza zostały już odświeżone.
Do głowy przychodzi mi tylko wyjaśnienie w postaci jakiegoś błędu w sofcie.. ale zanim zacznę załatwiać starego kompa z RS232 wolę się upewnić.
Do głowy przychodzi mi tylko wyjaśnienie w postaci jakiegoś błędu w sofcie.. ale zanim zacznę załatwiać starego kompa z RS232 wolę się upewnić.