Posiadam Seicento 900 z 2002 roku, które ma już zainstalowane 16-pinowe gniazdo OBD w kabinie. Szukam kabla diagnostycznego, którym będę mógł się połączyć z autem. Znalazłem dwa typy, jeden to zwykły VAG KKL, drugi to wersja "VAG KKL + FIATECUSCAN". Różnica pomiędzy nimi jest taka, ten drugi posiada przełącznik czteropolowy umożliwiający dodatkowo diagnostykę ABS-u, poduszek i czegoś jeszcze. Mój SC nie posiada ani poduszek ani ABS, chcę mieć możliwość łączenia się tylko z komputerem silnika. Czy w takim przypadku VAG KKL da radę obsłużyć to auto? Cena tego drugiego jest około 50% większa, a skoro to wszystko i tak chińszczyzna która może długo nie wytrzymać, to myślę że szkoda przepłacać jeśli zwykły KKL też sobie poradzi a tym autem. Co istotne, posiadam "na stanie" również Felicję 1.3 na wielopunkcie z 2000 roku i byłoby miło gdyby kabel również ten samochodzik ogarnął.
Załączam zdjęcia kabli. Po lewej zwykły VAG KKL, po prawej ten w wersji z przełącznikiem.

Załączam zdjęcia kabli. Po lewej zwykły VAG KKL, po prawej ten w wersji z przełącznikiem.