logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

acer aspire D2655e - Touchpad dobry a jednak nie działa podwójne klikniecie

polaris32 30 Sie 2017 09:41 1839 7
REKLAMA
  • #1 16671096
    polaris32
    Poziom 9  
    Ocena: 14
    Witam. Problem jak w tytule, touchpad działa częściowo. Prawy przycisk chodzi ale lewy i płaska powierzchnia (klikanie) już nie (poruszanie wskaźnikiem też działa). Program testowy wskazuje że wszystko jest ok a jednak nie da się nim nic otworzyć etc. Po podłączeniu myszki nie ma problemu.
  • REKLAMA
  • #2 16671158
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Skoro myszka działa to problemu należy szukać w sterowniku touchpada i jego ustawieniach. Czy przypadkiem nie wgrała się jakaś aktualizacja? Jaki system? Czy przypadkiem nie są zamienione przyciski lewy / prawy? Można spróbować usunąć sterownik touchpada aby system po restarcie wykrył i zainstalował go ponownie no i koniecznie przejrzeć wszystkie opcje sterownika.
  • REKLAMA
  • #3 16671178
    polaris32
    Poziom 9  
    Jak dostałem do rąk tego laptopa to nie było wcale touchpada.Musiałem ściągnąć sterowniki i dopiero zainstalować ale niestety nie działa jak trzeba
  • REKLAMA
  • #4 16671246
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Nie było touchpada fizycznie czy brak zainstalowanego sterownika? Jaki to program testujący i co rozumieć przez "wszystko jest ok"? Wyświetla podgląd naciskanych przycisków z którego wynika, że odbiera wciśnię lewego?
  • REKLAMA
  • #5 16671351
    polaris32
    Poziom 9  
    Nie było sterowników. Z programem do touchpada są aplikacje którymi można sprawdzić działanie (pokazują aktualnie wykonywany ruch oraz uderzenie) i tam wszystko wychodzi ok. Lewy klawisz dział normalnie czyli ukazuje się całe dostępne menu po wciśnięciu np. na ikonie folderu
  • #7 16671511
    polaris32
    Poziom 9  
    Windows 7. Zmiana klawiszy pokazała tylko że lewy nie działa ( jedno z głowy). Próbowałem ze sterownikiem i nic.
  • #8 17115348
    ADSX
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Mam to samo w lenowo prwy działa na myszy też wszystko ok kursor sie przesuwa a lewy oraz podwójne klikniecie na touch pad niestety nie:/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z touchpadem w laptopie Acer Aspire D2655e, gdzie lewy przycisk oraz funkcja podwójnego kliknięcia nie działają, mimo że poruszanie wskaźnikiem działa poprawnie. Po podłączeniu myszki problem nie występuje. W odpowiedziach sugerowane są możliwe przyczyny, takie jak problemy ze sterownikami touchpada, ich ustawieniami oraz ewentualne aktualizacje systemowe. Użytkownik potwierdza, że touchpad był nieaktywny z powodu braku sterowników, które zostały zainstalowane, ale nie rozwiązują one problemu. Testy wykazują, że lewy przycisk jest rozpoznawany, jednak nie działa w praktyce. Użytkownik korzysta z systemu Windows 7.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA