Witam wszystkich. Mam zapytanie związane z podłączeniem dwóch telewizorów do jednego dekodera UPC. W jaki sposób łączymy kable aby wszystko odbierało programy. Wg mnie..główny antenowy do dekodera i dalej z dekodera tylko przez HDMI do tv nazwijmy głównego ..samsunga 40' a drugi też przez hdmi do TV nr 2 philips 24'. Pomijam kwestię blokad sygnału przez UPC i konieczność wykupienia Multi roomu czy jakoś tak. I dalej...mniejszy TV posiada kabel HDMI 20 m...który ciągnie się w ścianie częściowo a czasem pod listwami przy podłogowymi. Czy ma to wpływ na brak sygnału i jego przesyłu...? Oczywiście zakładam że kabel jest ok kupiony w cenie ...około 70 zł. Czy ustawienia TV philipsa wymagają jakiejś specjalnej konfiguracji. Poprzednio odbierał programy tv naziemnej po zwykłym kablu i było ok. Czy w końcu ten philips musi mieć podłączone kable HDMI i jeszcze tradycyjny antenowy >???...mam nadzieję że wszystko jest zrozumiałe..czekam na każde słowo które rozwiąże mój poremontowy problem. Pozdrawim.