Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mondeo 2005 2,0 TDDI - Błąd nastawnika pompy wtryskowej

ALIBABA I 04 Wrz 2017 06:47 543 3
  • #1 04 Wrz 2017 06:47
    ALIBABA I
    Poziom 22  

    Witam koledzy nagle zgasł rozrusznik kręci nie odpala kontrolki zapalają prawidłowo po chwili gasną nie wyświetlają awarii pod kompem wyskoczył błąd nastawnika pompy miałem go wyciągać celem naprawy lecz coś mnie tknęło i zrobiłem pomiar napięcia na wtyce żarówką, po włączeniu zapłonu zaświeca na 1sek, gaśnie a w chwili kręcenia rozrusznikiem już nie zaświeci więc normalne że nie odpali prosił bym o schemat instalacji lub sugestie może schemat bezpieczników który, które odpowiadają za ten stan to już drugi ford z podobnym objawem w poprzednim był uwalony bezpiecznik w tym są dobre

    0 3
  • #2 04 Wrz 2017 08:04
    madamsz1
    Poziom 18  

    A może padł tranzystor w sterowniku pompy i dlatego napięcie jest na chwilę po czym komputer go wyłącza bo widzi że jest źle - pisałeś że ma błąd.

    Mariusz

    2
  • #3 04 Wrz 2017 20:50
    ALIBABA I
    Poziom 22  

    Raczej nie kolego madamsz1 napięcia były mierzone przy odpiętej wtyce może być taki numer że ecu przez jakieś przewody nie widzi nastawnika dlatego nie podaje napięcia

    0
  • #4 05 Wrz 2017 08:28
    madamsz1
    Poziom 18  

    Niby tak, ale jak się zachowa ECU jak będą przewody odpięte ?, może też odciąć zasilanie bo nie ma informacji o obciążeniu lub zwrotnej - nie wiem dokładnie jak jest w tym układzie nie robiłem takiego :)

    Mariusz

    0