logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

- Zaniosłem komputer do serwisu ile się czeka na jego naprawę tak ok?

BasenDuzy 11 Wrz 2017 11:39 3900 6
REKLAMA
  • #1 16693099
    BasenDuzy
    Poziom 7  
    Witam.
    Zobaczyłem to forum, założyłem konto na szybko, mam nadzieję że dobrze dział wybrałem...
    Zaniosłem komputer do serwisu takiego chyba najlepszego w moim mieście zgaduję, robią światłowody ew naprawiają komputery także itp.
    Jest to serwis w niewielkim mieście.
    Zaniosłem go w środę może i jest to idiotyczne pytanie, ale ile średnio się taki komputer naprawia? ( nic się nie spaliło itp )
    Podczas grania średnio co 15sekund gra mi się zatnie na sekundę jakbym miał 1fpsa ale nie mam.
    Mają otwarte codziennie oprócz niedzieli od 8-18 bodajże i trochę głupie pytanie ale.
    Zadzwonili do mnie w czwartek dzień po i powiedzieli że chyba wszystko dobrze chodzi, powiedziałem im żeby grę odpalili.
    Zobaczyli, że się tnie.
    Powiedzieli że zadzwonią do mnie jak będzie gotowy.
    Dzwoniłem 2dni później w sobotę, jeszcze nie mieli naprawione i zadzwonią bo sprawdzają z kolegami co jest nie tak.
    Nie chcę być nachalny bo to tak nieładnie dzwonić co 2dzień ale kusi mnie zadzwonić do nich i się spytać co z komputerem...
    W sensie trochę się niecierpliwię, bo jestem już trochę dłużej niż od zeszłego tygodnia od kompa, a dobre 2tygodnie ponad ponieważ zaniosłem do mniejszego serwisu, i byli to Janusze co nie umieli naprawić.

A powiem szczerze, że jestem odizolowany od komputera praktycznie, najwyżej sobie pojadę gdzieś nad jezioro/morze bo nie mam nic do roboty ale to już mniejsza z tym zdaniem.
    Nie, że jestem uzależniony, ale nudzę się w domu jedyne co to sobie mogę odpalić telewizję ale nic tam ciekawego nie ma.

Ile się czeka około/czekaliście na komputer z serwisu?
  • REKLAMA
  • #2 16693106
    rzymo
    Poziom 34  
    Ocena: 322
    Bardzo ogólne pytanie, ale trwa to za długo (chyba, że naprawdę są zawaleni robotą).

Podstawowa diagnostyka - czyli sprawdzenie temperatur (czy coś się nie przegrzewa), zajrzenie do środka komputera, czy przypadkiem kurz nie zapchał radiatorów, sprawdzenie czy nie ma jakiegoś szkodnika - nie są to czynności wymagające wielogodzinnych przygotowań ;)

Szkoda, że nie napisałeś najpierw tutaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto by Tobą pokierował - co i jak sprawdzić...
  • REKLAMA
  • #3 16693144
    BasenDuzy
    Poziom 7  
    rzymo napisał:
    Bardzo ogólne pytanie, ale trwa to za długo (chyba, że naprawdę są zawaleni robotą).

Podstawowa diagnostyka - czyli sprawdzenie temperatur (czy coś się nie przegrzewa), zajrzenie do środka komputera, czy przypadkiem kurz nie zapchał radiatorów, sprawdzenie czy nie ma jakiegoś szkodnika - nie są to czynności wymagające wielogodzinnych przygotowań ;)

Szkoda, że nie napisałeś najpierw tutaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto by Tobą pokierował - co i jak sprawdzić...

Zrobiłem swoje znam się na komputerach, zrobiłem takie rzeczy jak opisałeś, przejrzałem połowę internetu i nie znalazłem rozwiązania to zaniosłem, pierwszy serwis okazał się słabym serwisem to zaniosłem do większego serwisu.

Jakieś 3lata temu około miałem komputer jeszcze starszy, taki tam za około 1000zł na nieduży okres czasu, miałem też jakiś problem, okazało się że w rejestrach coś było na rzeczy i format nawet nie usuwał tego było trzeba ręcznie to zrobić.

Aktualnie posiadam jakiś za 3tysiące zł większość rzeczy udało mi się kupić w przecenie na licytacjach itp

Czekam już od środy mam nadzieję, że naprawią jak najszybciej... Niecierpliwię się już trochę
  • REKLAMA
  • #4 16693163
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6661
    Tak trochę pytanie z cyklu a ile jeszcze będę wygrywał w pokera? Czy ile poświęci nasze Słońce z dokładnością do godziny.
    Zrobią to zadzwonią. Przecież nie będzie im się kasa za usługę nosiła, a blacha objętość zajmowała.
  • REKLAMA
  • #5 16693180
    BasenDuzy
    Poziom 7  
    kkknc napisał:
    Tak trochę pytanie z cyklu a ile jeszcze będę wygrywał w pokera? Czy ile poświęci nasze Słońce z dokładnością do godziny.
    Zrobią to zadzwonią. Przecież nie będzie im się kasa za usługę nosiła, a blacha objętość zajmowała.

Napisałem do nich na kontakt mailowy z taką sytuacją żeby nie wydzwaniać non stop
  • #6 16693229
    szkieletor11111
    Poziom 23  
    Ocena: 149
    Kolega taki trochę w "gorącej wodzie kąpany", powiem tak. Jak zrobią to się odezwą do kolegi. Nikt nie będzie przetrzymywał koledze komputera (pieniądz dla firmy musi być w obiegu, nie może czekać), myślę że kolega rozumie.
  • #7 16693301
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Na naprawę czeka się tyle ile potrzeba czasu do zdiagnozowania i naprawy usterki.
    Samo sprawdzenie temperatur itd. to o czym rzymo pisał trwa kilka godzin, sam test pamięci powinien 'przelecieć' kilka razy co też trwa parę godzin.

W wypadku twojego problemu myślę że pełna diagnostyka i naprawa powinna zamknąć się w ciągu 2 dni, oczywiście o ile mają sprzęt na podmianę, z tym że: twój komputer to nie jedyny jaki naprawiają. Warto zawsze dopytać przed oddaniem sprzętu jak bardzo są obłożeni, jaki jest czas oczekiwania na trafną diagnozę, diagnoza a naprawa to dwie różne rzeczy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zaniósł komputer do serwisu w celu naprawy problemu z zacinaniem się gier. Po kilku dniach oczekiwania, serwis poinformował, że komputer działa poprawnie, ale problem nadal występuje. Użytkownik zadał pytanie o czas oczekiwania na naprawę, a odpowiedzi wskazują, że czas ten zależy od diagnozy i naprawy usterki, co może zająć od kilku godzin do kilku dni. Wskazano również, że serwis nie przetrzymuje sprzętu bez powodu, a czas oczekiwania może być wydłużony w przypadku dużego obłożenia. Użytkownik zdecydował się na kontakt mailowy z serwisem, aby uniknąć częstych telefonów.
REKLAMA