logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?

8850 12 Wrz 2017 21:45 14613 8
REKLAMA
  • #1 16696093
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    Witajcie. VW passat B5 kombi 1.6 1998 Dzisiaj przypadkowo otwierałem drzwi i zobaczyłem że bez problemu można wyciągnąć zamek wkładkę palcami. Czy muszę rozbierać drzwi aby to naprawić, czy mogę poprostu nałożyć na to silnego kleju i włożyć spowrotem klejąc? Z boku nie mam jednej śruby na wysokości tego zamka. Czy coś muszę kupić na szrocie?

VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16696142
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16696146
    drdrug
    Poziom 18  
    Ocena: 178
    Wkladka powinna byc zabezpieczona sruba na wysokosci wkladki. Po otwarciu drzwi nad zamkiem jest zaslepka a pod nią sruba na imbusa chyba 3 albo 4 . Tak to wyglada VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?
  • Pomocny post
    #4 16696152
    moto-kord
    Poziom 28  
    Ocena: 505
    drdrug napisał:
    Wkladka powinna byc zabezpieczona sruba na wysokosci wkladki. Po otwarciu drzwi nad zamkiem jest zaslepka a pod nią sruba na imbusa chyba 3 albo 4.
    .
    Torx 20
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16696162
    Gunslinger
    Poziom 30  
    Ocena: 461
    Sprawdź czy torx z tył drzwi jest wkręcony, ale wydaje mi się coś się od tej wkładki z przodu odłamało, bo tak to na zdjęciu wygląda.
  • Pomocny post
    #6 16696166
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 16696174
    8850
    Poziom 21  
    Dziękuję Wam za odpowiedzi, klikam pomógł. Spróbuję włożyć klucz torx 20. Jeśli okaże się że pierścień spadł i nie mogę dokręcić śruby torxowej czy mogę posmarować czarny plastik wkłądki na moim zdjęciu klejem dwuskładnikowym i włożyć w zacisk pierścienia tak aby to zostało na lata i nie dało się tego przez złodzieja wyciągnąć nie chcąc rozbierać drzwi? Czy klejąc to ewentualnie na stałe, będzie mi się otwierała klamka i drzwi kluczem?

klamka działa, otwieram i zamykam drzwi, zamek działa z kluczyka zamykanie i otwieranie.
  • #8 16696243
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4183
    8850 napisał:
    nie mogę dokręcić śruby torxowej czy mogę posmarować czarny plastik wkłądki na moim zdjęciu klejem dwuskładnikowym i włożyć w zacisk pierścienia tak aby to zostało na lata

Nie rób na odpier.... napraw porządnie.
  • #9 16832744
    8850
    Poziom 21  
    wkleiłem wkładkę do zamka i na razie działa.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z wkładką zamka w drzwiach VW Passat B5 z 1998 roku, która łatwo się wyciąga. Odpowiedzi sugerują, że może brakować zabezpieczenia lub śruby mocującej wkładkę. Wskazano, że konieczne może być rozebranie drzwi, aby naprawić problem, a także podano, że wkładka powinna być zabezpieczona śrubą Torx 20. Użytkownik rozważał użycie kleju dwuskładnikowego do trwałego zamocowania wkładki, co spotkało się z krytyką, sugerującą, że lepiej jest przeprowadzić naprawę w sposób profesjonalny. Ostatecznie użytkownik wkleił wkładkę i na razie działa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA