Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?

8850 12 Sep 2017 21:45 9939 8
    8850
    Level 21  
    Witajcie. VW passat B5 kombi 1.6 1998 Dzisiaj przypadkowo otwierałem drzwi i zobaczyłem że bez problemu można wyciągnąć zamek wkładkę palcami. Czy muszę rozbierać drzwi aby to naprawić, czy mogę poprostu nałożyć na to silnego kleju i włożyć spowrotem klejąc? Z boku nie mam jednej śruby na wysokości tego zamka. Czy coś muszę kupić na szrocie?

VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?
  • Helpful post
    Bieda z nędzą
    Level 35  
    Być może spadło zabezpieczenie, ten pierścień. Albo nie jest do końca wkręcona śruba powodująca obrót zabezpieczenia, ale wtedy nie ma szans na ruszenie klamką. Niestety, drzwi trzeba rozebrać, paskudna sprawa przez tą blachę do której mocowane są prowadnice szyb.
  • Helpful post
    drdrug
    Level 18  
    Wkladka powinna byc zabezpieczona sruba na wysokosci wkladki. Po otwarciu drzwi nad zamkiem jest zaslepka a pod nią sruba na imbusa chyba 3 albo 4 . Tak to wyglada VW passat - Wypadająca wkładka zamka od drzwi. Jak to naprawić?
  • Helpful post
    moto-kord
    Level 28  
    drdrug wrote:
    Wkladka powinna byc zabezpieczona sruba na wysokosci wkladki. Po otwarciu drzwi nad zamkiem jest zaslepka a pod nią sruba na imbusa chyba 3 albo 4.
    .
    Torx 20
  • Helpful post
    Gunslinger
    Level 30  
    Sprawdź czy torx z tył drzwi jest wkręcony, ale wydaje mi się coś się od tej wkładki z przodu odłamało, bo tak to na zdjęciu wygląda.
    8850
    Level 21  
    Dziękuję Wam za odpowiedzi, klikam pomógł. Spróbuję włożyć klucz torx 20. Jeśli okaże się że pierścień spadł i nie mogę dokręcić śruby torxowej czy mogę posmarować czarny plastik wkłądki na moim zdjęciu klejem dwuskładnikowym i włożyć w zacisk pierścienia tak aby to zostało na lata i nie dało się tego przez złodzieja wyciągnąć nie chcąc rozbierać drzwi? Czy klejąc to ewentualnie na stałe, będzie mi się otwierała klamka i drzwi kluczem?

klamka działa, otwieram i zamykam drzwi, zamek działa z kluczyka zamykanie i otwieranie.
    T5
    Admin of Cars group
    8850 wrote:
    nie mogę dokręcić śruby torxowej czy mogę posmarować czarny plastik wkłądki na moim zdjęciu klejem dwuskładnikowym i włożyć w zacisk pierścienia tak aby to zostało na lata

Nie rób na odpier.... napraw porządnie.
    8850
    Level 21  
    wkleiłem wkładkę do zamka i na razie działa.