logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon IR 4570 - zacinanie kartek w dupleksie przed piecem, kartka zawija się

jacabyd 15 Wrz 2017 16:06 741 4
REKLAMA
  • #1 16701018
    jacabyd
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem polegający na tym że kopie w dupleksie zacinają się przed piecem tzn. kartka zawija się i wraca lub zacina się w bębnie dokładnie wchodzi pod bęben. wygląda to tak jakby kartka się nie rozładowywała i kleiła się do bębna. Miałem kiedyś podobny przypadek brakowało w kopiarce (ktoś wymontował) listwę rozładowująca, ale tu wszystko jest ok. Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek. Pozdrawiam J
  • REKLAMA
  • #2 16720066
    Vielebny
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Sprawdziłeś może czy listwa rozładowująca jest zasilana i działa? To pierwsze mi przyszło do głowy.
    Rozumiem że kartka po wydruku musi być rozładowana żeby po powrocie do druku odwrócona się nie kleiła więc to chyba jeden z najprawdopodobniejszych rzeczy, metodą brzytwy Ockhama :)
  • REKLAMA
  • #3 16720699
    suri1986
    Poziom 24  
    Ocena: 68
    To wina wilgoci. Ogólnie da się to poprawic przedłużając listwe pod bębnem,ale to pewna ingerencja w maszyne, co może skutkować innymi problemami.
  • REKLAMA
  • #4 16721402
    jacabyd
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Dziękuję za podpowiedzi. Też myślałem nad tym żeby sprawdzić rozładowanie kartki nawet wyciągnąłem i rozebrałem w drobny mak terminal podający wszystkie napięcia ten czarny moduł za bębnem ale wszystko ok. Może jakaś podpowiedz "dla słabszych" jak technicznie sprawdzić to napięcie. Co do wilgotnych kartek to prawda wilgoć to temat rzeka zawsze coś może przeszkadzać maszynie.
  • #5 16722647
    horse667
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 96
    Pomaga lekka modyfikacja uszczelki nad bębnem. Dogięcie na metalowych uchwytach.
    pozdrawiam horse
REKLAMA