logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW passat - zmina języka na Polski .

zdzislaw51 16 Wrz 2017 08:10 18888 13
REKLAMA
  • #1 16701969
    zdzislaw51
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam . Jestem tu pierwszy raz i być może będę poruszał jak przysłowiowy słoń w porcelanie za co oczywiście sorki. A teraz o sprawie , kupiłem passata 2010 rok disel 110 KM z Francji i nie ma języka Polskiego w radiu RNS 310 jak również w komputerze pokładowym może ktoś z kolegów zechciał mi pomóc jakieś propozycje będę wdzięczny. Pozdrawiam Zdzisław
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16730731
    zdzislaw51
    Poziom 7  
    Witam i dziękuję za przypomnienie . Znalazłem w sieci interesujący mnie temat , ale po przeczytaniu wypowiedzi poniektórych również zaineresowanych powyższym tematem mam obawy co do jakości tego programu . pozdrawiam
  • #4 16746667
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 16747263
    zdzislaw51
    Poziom 7  
    Witam . zrachwal84 napisałem dokładnie tylko na temat zamieszczonego pliku i jeśli wiesz coś w tym temacie to podziel się swoimi uwagami na powyższy temat i jaka jest twoja recenzja i jak również zaineresowanych tym tematem , ale nie dotyczy to spraw finansowych . pozdrawiam
  • #6 16747271
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 16747654
    zdzislaw51
    Poziom 7  
    No i bingo. Zależało mi również na Twoim zdaniu w powyższej sprawie. PS. chyba servis mnie nie ominie, ale to czas pokaże bo tak naprawdę niema ciśnienia w powyższym temacie jak by było to by było, a na razie jest tak jak jest. Pozdrawiam i dziękuję.
  • #8 16748428
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 979
    Z drugiej strony to w tym urządzeniu jest aż tyle funkcji zeby nie załapać kilku słów po angielsku czy niemiecku ?

Język angielski jest już w zasadzie wszędzie, dzieci uczą się od przedszkola...
  • REKLAMA
  • #9 16748437
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 16748448
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 979
    zrachwal84 napisał:
    Czy kolega używa nawigacji po angielsku ?
    Jeśli trzeba to używam urządzeń w takich językach jakie są dostępne, jeśli nie rozumiem, to szukam innego urządzenia / oprogramowania.
    zrachwal84 napisał:
    W serwisie i tak nie mają PL menu.
    Rynek Polski widocznie nie jest taki duży, żeby producent robił język polski.
    W zasadzie to sprawa producenta co i jak zrobi.
    Tym bardziej nie ufałbym domorosłym tłumaczeniom, bo w fabrycznych zdarzają się błędy.

W mojej profesji, używając sprzętu do diagnostyki i programowania nie wyobrażam sobie języka innego niż czysty techniczny angielski
  • #11 16748466
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #12 16752261
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Kolego poszukaj poprostu dobrego serwisu nawigacji fabrycznych w Twojej okolicy i po sprawie. Cena za ta usługę nie jest juz wysoka, więc nie rozumiem po co te kombinacje i szukanie softu po chomikach.
  • #13 16753381
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1704
    mobista napisał:
    Cena za ta usługę nie jest juz wysoka

Pl menu + lektor + mapa do RNS 310 to 300 - 500 zł.

Te softy z chomika uszkadzają radio - naprawa 500 - 700 zł.
  • #14 16753667
    zdzislaw51
    Poziom 7  
    Witam ponownie jak zauważyłem to otworzyłem przysłowiową puszkę i jednak trzeba zrobić sobie odpust zupełny a wszystkim biorącym uczestnikom za wypowiedzi w powyższej sprawie bardzo dziękuję za :please: . Pozdrawiam Zdzisław51

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił Volkswagena Passata z 2010 roku z radiem RNS 310, które nie obsługuje języka polskiego. W dyskusji poruszono kwestie związane z instalacją polskiego menu w radiu, wskazując na dostępność oprogramowania w sieci, jednak ostrzegano przed jego jakością i ryzykiem uszkodzenia urządzenia. Uczestnicy sugerowali skorzystanie z usług profesjonalnych serwisów, które oferują wgranie polskiego menu oraz lektora, z kosztami wahającymi się od 300 do 500 zł. Podkreślono, że producent nawigacji to Blaupunkt, a nie VW, oraz że od 2013 roku w nowych modelach wprowadzono obowiązek posiadania polskiego menu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA