Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mazda 6 2.0 03r tryb awaryjny blad P0093

marfal4 16 Sep 2017 12:27 4683 2
    marfal4
    Level 2  
    Proszę o pomoc już 3 mechaników sobie nie poradziło.
    Po nagrzaniu się silnika wchodzi w tryb awaryjny (mazda 6 2.0 2003r) i zapala sie kontrolka silnika oraz trakcji i wyskakuje blad przeplywu paliwa (po schłodzeniu owe kontrolki nadal sie pala ale trybu awaryjnego nie ma). wszystko zaczelo sie od startej zebatki na wale i mechanik zanim doszedl co jest to grzebal z 2 tyg i po naprawie sa te cyrki.
    co zostało zrobione/sprawdzone:
    -regeneracja całkowita 2 wtryskow oraz czyszczenie reszty w autoryzowanym serwisie (po sprawdzeniu przelewu u nich wszystko na+)
    -wymiana filtra paliwa, zaworu SCV oraz wysokiego ciśnienia turbiny
    -sprawdzone zostalo ciśnienie, przeplyw paliwa oraz listwa zasilajaca wtryski
    -wymiana uszczelniaczy wtrysków oraz uszczelki zaworów
    -sprawdzone przelewy na zimnym i cieplym silniku i wszystko spoko tylko podczas sprawdzania na komputerze przy ciepłym silniku 1 z wtryskow nie pracuje 2 slabo a 2 wysoko ponad poziom.
    Ostatni z mechaników powiedział że jedyna opcja moze byc kodowanie wtrysków a do nastepnego do którego oddaje ze problem z komputerem i nalezy cały skasowac.
    Proszę o porade moze ktos juz mial taka sytuacje, bo narazie wydaje pieniadze na kupowanie czesci ktore nic nie zmieniaja.
    marfal4
    Level 2  
    "Zmieniłem filtr paliwa z obudową i auto zapier.... " czyli to w Twoim przypadku bylo przyczyna? tylko jak zaznaczylem filtr paliwa wymieniony tak z obudowa bo jak mi wiadomo do tego modelu innego nie ma chyba ze sie myle, ale cale szcescie ze Ci sie udalo bo ja tyle szczescia nie mam 2 miechy bez samochodu i juz wydane 2k na szczescie regen wtryskow mialem po znajomosci i to w jednej z najlepszych firm w polsce