logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki brelok zbliżeniowy pasuje do wideodomofonu Nice Eye Plus?

bruno360 17 Wrz 2017 14:13 4905 20
REKLAMA
  • #1 16704116
    bruno360
    Poziom 16  
    Ocena: 66

Jaki brelok zbliżeniowy będzie pasował do tego czytnika. Kupiłem kilka na znanym portalu ale nie idzie ich zaprogramować. Macie jakiś sprawdzony model?
  • REKLAMA
  • #3 16704352
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1224
    bruno360 napisał:

Jaki brelok zbliżeniowy będzie pasował do tego czytnika.Kupiłem kilka na znanym portalu ale nie idzie ich zaprogramować.Macie jakiś sprawdzony model.

Według
    http://www.sklepzkamerami.pl/mobile.php?2661,...-bramowa-1-abonentowa-eye-plus-czytnik-unique

jest to czytnik Unique.
    Jakie breloki kupowałeś wcześniej?
  • #4 16704422
    bruno360
    Poziom 16  
    Jestem instalatorem Nice i już się nawet pytałem handlowców jakie breloki kupić po za tymi drogimi Nice. Nie potrafili mi odpowiedzieć. Jutro zadzwonię do serwisanta wideodomofonów Nice jak on nie wie to lipa.
    Kupiłem takie:
    Typ: Unique 125kHz, EM4100
    Klasa szczelności IP66
    Zasięg czytania max 10 cm.
    Pełna kompatybilność ze wszystkimi czytnikami zbliżeniowymi pracującymi w formacie 125 kHz.
    Na obudowie nadrukowany kod Unique.
    Załączniki:
    • Jaki brelok zbliżeniowy pasuje do wideodomofonu Nice Eye Plus? brelok.JPEG (16.46 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 16704426
    bruno360
    Poziom 16  
    Zastanawia mnie ten drugi parametr EM4100 czy on jest poprawny z systemem Nice?
  • REKLAMA
  • #6 16704476
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15487
    bruno360 napisał:
    Zastanawia mnie ten drugi parametr

Mnie zastanawia czy chociaż próbowałeś zaprogramować breloki w panelu rozmównym.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 16704549
    bruno360
    Poziom 16  
    Tak próbowałem.
    Najpierw przykładałem kartę administratora, później breloki te ze zdjęcia i jeden miałem nowy czerwony ELFON. Żaden się nie chciał wczytać.
  • #8 16704555
    sosarek

Poziom 43  
    Próbowałeś obu trybów pracy?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 16704558
    bruno360
    Poziom 16  
    To znaczy?
  • #10 16704564
    sosarek

Poziom 43  
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 16704590
    bruno360
    Poziom 16  
    Ta druga opcja to jest podłączenie zewnętrznego dodatkowego czytnika (powiedzmy od strony posesji) żeby zwalniać rygiel przy wyjściu.
  • #12 16704734
    gkwiatkowski
    bruno360 napisał:
    Jestem instalatorem Nice i już się nawet pytałem handlowców jakie breloki kupić po za tymi drogimi Nice.Nie potrafili mi odpowiedzieć .Jutro zadzwonie do serwisanta wideodomofonów nice jak on nie wie to lipa.
    Kupiłem takie:
    Typ: Unique 125kHz, EM4100
    Klasa szczelności IP66
    Zasięg czytania max 10cm.
    Pełna kompatybilność ze wszystkimi czytnikami zbliżeniowymi pracującymi w formacie 125kHz
    Na obudowie nadrukowany kod Unique.

Jest jeszcze taka możliwość, że Nice wymaga, aby numer karty zawierał konkretną kombinację niektórych cyfr.
    Wtedy albo programowanie własnych kart albo zamówienie w Chinach większej ilości z konkretnym zakresem numerów.

Dodano po 3 [minuty]:

bruno360 napisał:
    Tak próbowałem .
    Najpierw przykładałem kartę administratora póżniej breloki te ze zdjęcia i jeden miałem nowy czerwony ELFON. Żaden się nie chciał wczytać.

Czy karta administratora jest dobrze dodana do czytnika?
  • #13 16704799
    bruno360
    Poziom 16  
    Karta administratora dodana poprawnie, karty użytkowników działają jak należy. Dodam że zamontowałem już kilka tych wideodomofonów z czytnikiem i wszystkie działają dobrze.
    Nurtują mnie tylko te breloki bo klienci wolą je od kart i weź i im zrób jak się nie da.
    Z tą odpowiednią kombinacją numeru breloka możesz mieć racje, też mi to chodziło po głowie.
    Jutro z rana dzwonie do serwisu niech powiedzą jak to naprawdę z tym programowaniem jest.
    Napisze na forum co udało mi się dowiedzieć w Nice.
  • #14 16705183
    gkwiatkowski
    bruno360 napisał:
    Karta administratora dodana poprawnie, karty użytkowników działają jak należy. Dodam że zamontowałem już kilka tych wideodomofonów z czytnikiem i wszystkie działają dobrze.
    Nurtują mnie tylko te breloki bo klienci wolą je od kart i weź i im zrób jak się nie da.
    Z tą odpowiednią kombinacją numeru breloka możesz mieć racje, też mi to chodziło po głowie.
    Jutro z rana dzwonie do serwisu niech powiedzą jak to naprawdę z tym programowaniem jest.
    Napisze na forum co udało mi się dowiedzieć w Nice.

Wszystko da się zrobić. Najwyżej klienta nie będzie na to stać. :)
    Można kupić breloki programowalne po 6 zł. Do tego Rud-1 i jakiś czytnik od Rogera i ruszasz z produkcją. Wcześniej trzeba zrobić kilkadziesiąt prób, żeby odszukać wymagany stały fragment numeru.
  • #15 16705599
    bruno360
    Poziom 16  
    Mam odpowiedz z serwisu Nice.
    Breloki pasujące do czytnika Eye Plus muszą pracować na częstotliwości 13,56 Mhz .
    Moje zakupione były na 125khz i dlatego nie dały się zaprogramować.
    Zamówiłem kolejne myślę że teraz już nie będzie problemu z zaprogramowaniem.
    Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim tematem.
  • #16 16705663
    gkwiatkowski
    bruno360 napisał:
    Mam odpowiedz z serwisu Nice.
    Breloki pasujące do czytnika Eye Plus muszą pracować na częstotliwości 13,56 Mhz .
    Moje zakupione były na 125khz i dlatego nie dały się zaprogramować.
    Zamówiłem kolejne myślę że teraz już nie będzie problemu z zaprogramowaniem.
    Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim tematem.

To w takim razie na stronie, którą podałem jest błąd w opisie.
    Jeśli masz zbliżeniową kartę płatniczą, to spróbuj ją wczytać.
  • #17 16934157
    pawlo_1
    Poziom 17  
    Ocena: 60
    Witam, podepnę się pod temat. Mam problem z zaprogramowaniem kart które dostałem w zestawie. Robiłem krok po kroku jak w instrukcji i nic, żadnej reakcji (czy przy przyłożeniu karty powinno być słychać jakiś sygnał potwierdzający?). Próbowałem już nawet resetować przyciskiem RST tak jak napisano w instrukcji i nic. Podłączam w opcji " Panel rozmówcy z czytnikiem niezależnym", czyli niebieski i szary zwarty.
  • REKLAMA
  • #18 16934217
    bruno360
    Poziom 16  
    Podłączyłeś zasilanie do czytnika ?
  • #19 16934249
    pawlo_1
    Poziom 17  
    Ocena: 60
    Moje połączenia:
    czerwony (panel rozmówny) -> Czerwony z monitora
    czarny (panel rozmówny) -> niebieski z monitora
    żółty (panel rozmówny) -> żółty z monitora
    biały (panel rozmówny) -> biały z monitora
    szary i niebieski (panel rozmówny) zwarte razem
    fioletowy i brązowy (panel rozmówny) - zostały wolne
    zielony i pomarańczowy (panel rozmówny) - poprzez zasilacz do rygla.
  • #20 16936233
    bruno360
    Poziom 16  
    Na fioletowy +12V na brązowy -12V.
    Najlepiej zastosuj dodatkowy zasilacz bo ten z zestawu może nie wydołać.
  • #21 17524327
    Darecki175
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Podepne sie pod temat. Kupilem videodomofon nice. Podlaczylem zestaw na stole i działa, z tym że nie potrafię zaprogramowac kart i brylokow. Po przyłożeniu karty do panelu zewnętrznego pika: sygnaly pojedyncze, podwójne ale nie wiem co oznaczaja. Czy mógłby ktos opisac jak krok po kroku zaprogramowac czytnik kart ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał breloków zbliżeniowych kompatybilnych z wideodomofonem Nice Eye Plus, jednak napotkał trudności w ich programowaniu. Okazało się, że zakupione breloki pracowały na częstotliwości 125 kHz, podczas gdy wymagane są breloki działające na 13,56 MHz. Użytkownik zasięgnął informacji w serwisie Nice, który potwierdził tę specyfikację. W dyskusji poruszono również kwestie związane z programowaniem breloków oraz różnymi trybami pracy czytnika. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami oraz wskazówkami dotyczącymi podłączenia i konfiguracji urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA