Zakupiłem taką renówkę z 2008r. z silnikiem 2.0 benzyna z automatyczną skrzynią biegów. Od początku biegi źle wchodziły i w czasie zmian szarpało. Postanowiłem to sprawdzić i zaprowadziłem do mechanika ponieważ przypuszczałem że jest za mało oleju. Okazało się że miałem rację. Na 7 litrów które powinny być był litr. Po zalaniu skrzynia działa prawidłowo i biegi zmienia płynnie, ale wywala olej przez półoś. Uszczelniacz wymienili już 3 razy i cały czas to samo. Jaka może być przyczyna tego. Mechanik mi powiedział że skrzynia pracowała bez oleju jakiś czas i teraz się tworzy jakieś ciśnienie i wywala olej. Zastanawia mnie tylko czemu akurat przy lewej półosi. Przecież po wymianie to najmocniejsza część skrzyni. Mechanik mi kazał kupić skrzynię ponieważ jak twierdzi to jej wina. Ja bym może i posłuchał, ale logika mi podpowiada coś innego. Proszę o pomoc fachowca. Dla czego wywala mi olej na tej półosi nawet po wymianie uszczelniacza dwukrotnie, więc raczej o wadliwej części możemy nie mówić.