logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vectra problemy z internetem, czy można zerwać umowe?

LordKillzone 11 Paź 2017 19:15 1875 8
REKLAMA
  • #1 16751236
    LordKillzone
    Poziom 7  
    Witam,
    Czy można zerwać umowę z Vectra z powodu braku internetu, lub jego BARDZO powolnego działania? Przez 2 tygodnie od zakupu internetu wszystko działało bez problemu, i nagle po 2 tygodniach (czasie, aby ewentualnie zmienić umowę) , internet się rozłączył na 2 dni, a teraz działa tak powolnie, że nie można nawet wczytać strony poprawnie. Może ktoś z was miał podobne problemy, jeśli tak to proszę napiszcie jak sobie poradziliście z nimi.
  • REKLAMA
  • #2 16751304
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Masz router od nich ? tak ? podłącz komputer kablem do ich routera, czy to coś zmienia ?
  • #3 16751308
    LordKillzone
    Poziom 7  
    Tak mam od nich router. Niestety nie mam możliwości tak zrobić. Komputer jest zbyt daleko od routera. Laptopa też żadnego nie mam,a by to sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #4 16751317
    bogiebog
    Poziom 43  
    W czasie jak router jest wolny
    uruchom w oknie cmd.exe

tracert -d 8.8.8.8

lub jeszcze lepiej freePingPlotter do hosta 8.8.8.8

co pokazuje ?
  • REKLAMA
  • #5 16751325
    LordKillzone
    Poziom 7  
    Takie coś Vectra problemy z internetem, czy można zerwać umowe?
  • REKLAMA
  • #6 16751328
    bogiebog
    Poziom 43  
    Zainstaluj inssider 2.x, wykonaj skan sieci wifi, pokaż wynik.

151ms do swojego routera to stanowczo za dużo.

Dodano po 32 [sekundy]:

Daj te wyniki z free ping plotter-a.
  • #7 16751338
    LordKillzone
    Poziom 7  
    Jasne tylko pobiorę potrzebne programy, a przy tej prędkości trochę to trwa :D
  • #8 16751343
    bogiebog
    Poziom 43  
    Jeszcze jeden test, uruchom komputer w tryb awaryjny + obsługa sieci, czy to coś zmienia ?
  • #9 16751357
    LordKillzone
    Poziom 7  
    Tak to wygląda w PingPlotter Vectra problemy z internetem, czy można zerwać umowe?

Ale nie rozumie co mam zrobić w inSSIDer, nie widzę tam żadnej opcji skan albo test, wygląda to jak WiFi analyzer na androida. A i dodam jeszcze, że zmiana kanału Wifi nic nie pomaga, bo jest do wyboru tylko 10 kanałów i wszystkie są słabej jakości w mojej okolicy.
    Dodano po 4 [minuty]:
    4 komputery w mieszkaniu mają taki sam problem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z internetem od Vectra, który działa bardzo wolno i często się rozłącza. Po dwóch tygodniach od zakupu usługi, internet przestał działać przez dwa dni, a obecnie prędkość jest tak niska, że nie można poprawnie wczytać stron. Użytkownicy sugerują różne testy diagnostyczne, takie jak podłączenie komputera bezpośrednio do routera, użycie polecenia tracert w cmd.exe oraz programów do analizy sieci, takich jak PingPlotter i inSSIDer. Użytkownik zauważa, że problem występuje na czterech komputerach w mieszkaniu, a zmiana kanału WiFi nie przynosi poprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA