Witam,
Ostatnio obejrzałem film na youtube i postanowiłem spróbować zbudować własny głośnik.
Kupiłem tak :
1. Ładowarka akumulatorów LI-ION TP4056 mikro USB
2. Przetwornica DC STEP-UP XL6009 zam. LM2577 ARDUINO
3. Przełącznik
4. Koszyk na baterie 2x 18650 blaszki
5. AKUMULATOR BATERIA 18650 Li-ion 3.7V
6. Wzmacniacz pam8610 2x15W
Połączyłem wszystko według schematu. Ustawiłem na przetwornicy 12V. Sprawdziłem miernikiem prąd na wyjściu przetwornicy oraz na wejściu pokazywało mi 12,3V.
Natomiast, gdy z przetwornicy podłączyłem kabelki do Wzmacniacza PAM8610 2X15W, (+/-) i po przyłożeniu miernika do styków pokazywało mi wciąż 0.00 .
Jaka jest przyczyna, że przetwornica nie przekazuje prądu dalej na wzmacniacz?
Przylutowałem również kable głośnikowe i na nich również zero ruchu.
I jeszcze jedno pytanie też związane ze wzmacniaczem. Na tym wzmacniaczu jest przedstawione aby podłączyć JACKA R_IN / GND/ L_IN w chwili gdy przeciąłem kabel "jack na 2 x rca" mam do dyspozycji:
1. w jednym kablu z dwóch wychodzi kabel miedziany oraz kabel czerwony
2. w drugim kablu również wychodzi miedziany oraz żółty.
Kabel miedziany to jest MASA?? Wiec z początku połączyłem 2x miedziane w całość jako kanał Gnd , czerwony - PRAWY KANAŁ I zółty- LEWY KANAŁ
Czy dobrze to zrobiłem?
Będę wdzięczny za podpowiedz co się działo z tą przetwornicą, że nie przekazuje prądu na wzmacniacz co robię źle.
Będę wdzięczny.
Ostatnio obejrzałem film na youtube i postanowiłem spróbować zbudować własny głośnik.
Kupiłem tak :
1. Ładowarka akumulatorów LI-ION TP4056 mikro USB
2. Przetwornica DC STEP-UP XL6009 zam. LM2577 ARDUINO
3. Przełącznik
4. Koszyk na baterie 2x 18650 blaszki
5. AKUMULATOR BATERIA 18650 Li-ion 3.7V
6. Wzmacniacz pam8610 2x15W
Połączyłem wszystko według schematu. Ustawiłem na przetwornicy 12V. Sprawdziłem miernikiem prąd na wyjściu przetwornicy oraz na wejściu pokazywało mi 12,3V.
Natomiast, gdy z przetwornicy podłączyłem kabelki do Wzmacniacza PAM8610 2X15W, (+/-) i po przyłożeniu miernika do styków pokazywało mi wciąż 0.00 .
Jaka jest przyczyna, że przetwornica nie przekazuje prądu dalej na wzmacniacz?
Przylutowałem również kable głośnikowe i na nich również zero ruchu.
I jeszcze jedno pytanie też związane ze wzmacniaczem. Na tym wzmacniaczu jest przedstawione aby podłączyć JACKA R_IN / GND/ L_IN w chwili gdy przeciąłem kabel "jack na 2 x rca" mam do dyspozycji:
1. w jednym kablu z dwóch wychodzi kabel miedziany oraz kabel czerwony
2. w drugim kablu również wychodzi miedziany oraz żółty.
Kabel miedziany to jest MASA?? Wiec z początku połączyłem 2x miedziane w całość jako kanał Gnd , czerwony - PRAWY KANAŁ I zółty- LEWY KANAŁ
Czy dobrze to zrobiłem?
Będę wdzięczny za podpowiedz co się działo z tą przetwornicą, że nie przekazuje prądu na wzmacniacz co robię źle.
Będę wdzięczny.