logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel CA-6, jaka składnia dla oprogramowania OUT-4/5?

LDAWID 27 Paź 2017 12:58 582 5
REKLAMA
  • #1 16782559
    LDAWID
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, potrzebuję oprogramować OUT-4 oraz OUT-5 odpowiednio dla 4: typ 1, alarm włamaniowy-czas 5sek oraz dla 5: typ 14, wskaźnik czuwania. Zacząłem próby z OUT-5 gdyż wydawało mi się, że będzie łatwiej a jednak ... Moja składnia dla OUT-5 była następująca:
    [1][2][3][4][5] [#]
    [3][9] [#] FS
    [1][4] [#] wskaźnik czuwania
    ... i teraz co dalej? Centralka po tym ostatnim [#] czeka na następne dyspozycje - jakie?

Tak samo mam problem oprogramowaniem OUT-4 a w szczególności, z zadaniem parametru => "czas 5 sek"
    Proszę o wyrozumiałość i pomoc. Uprzedzając - instrukcja "Programowanie CA-6" otwarta na stronie 16, leży "przed nosem" ;)
  • REKLAMA
  • #2 16782672
    bartek0808
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    Witam
    Przed nosem masz listę ustawień czy programowanie:)
    W załączniku fragment który powinien Ci pomóc :)
    Załączniki:
    • Satel CA-6, jaka składnia dla oprogramowania OUT-4/5? Screenshot_20171027-140056.png (579.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 16782768
    LDAWID
    Poziom 11  
    Kabelkologię mam opanowaną. Żeby nie było niedomówień - pod centralę podpinam moduł GSM-8(Genevo)
    Nigdy nie programowałem "z palca" a jestem użytkownikiem ww centrali, zamontowanej w prywatnym mieszkaniu. Osiągnąć chcę zdalne zał/wył systemu jak też uzyskać informację o ew. alarmie.
    Właśnie wyżej wskazany fragment mam "przed nosem" :P
    bartek0808 napisał:
    W załączniku fragment który powinien Ci pomóc :)

No tak tylko, że jak widać w pierwszym poście - mam problem ze zinterpretowaniem, gdzie popełniam błąd w programowaniu
    LDAWID napisał:
    [1][2][3][4][5] [#]
    [3][9] [#] FS
    [1][4] [#] wskaźnik czuwania

chociaż .... chyba się domyślam - chodzi o doprogramowanie "Opcji" tylko, jak to fizycznie dopisać do wyżej zacytowanej składni tak, aby do ustawianego TYPU(14) dodać OPCJĘ(6 - czas działania w sekundach). Proszę jak "krowie na miedzy" :)
    Najlepiej na przykładzie - może być na mojej składni ...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16782855
    bartek0808
    Poziom 17  
    Ocena: 23
    W załączniku jest przykład jak należy zaprogramować
    Jest jeszcze tabela, po wpisaniu FS od out po kolei jak w tabeli będą Ci się wyświetlać opcje do ustawienia jeżeli nic nie zmieniasz #przechodzisz dalej a w danej opcji pozostają ustawienia fabryczne
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 16782945
    LDAWID
    Poziom 11  
    Będę w domku - spróbuję ... czegoś nie spieprzyć :) dam głos w sprawie.
REKLAMA