W zeszły piątek dostałem bluscreena jednorazowego bez skutków dalszych. Użyłem więc narzędzia Microsoft verifier.exe
Po użyciu tego narzędzia laptop padł natychmiast blue screen z napisem że robi to jakiś sterownik. Użyłem punktu przywracania i po restarcie laptop padł. Dokładnie uszkodzony jest sterownik klawiatury ps2 i touchpad synopsis. klawiatura kod 39 touchpad synapsis kod 10.
Kompletnie nie działa klawiatura i touchpad, pisze do was klawiaturą ekranową a myszka działa tylko jako interfejs hid, a klawiatura tylko ekranowa.
Klawiatura na usb inna nie działa.
Teraz info
1. fsc scannow robiłem, nic to nie dało.
2. punkt przywracania - nic.
3. Linux live cd działa klawiatura, touchpad, więc to nie sprzęt.
4. Po prostu nie można zainstalować sterowników Windows, pisze że są OK, ale urządzenie nie działa poprawnie.
5. Stery ściągane z różnych stron nic, usuwanie sterowniki, restarty - nic.
6. W podglądzie zdarzeń tylko ze wywalił się Kaspersky, to go odinstalowałem
Reinstal systemu czy walczyć jakoś dalej?
Jestem zaawansowany, ale takiego dziwnego padu nie widziałem.
ps. Puściłem Kasperskiego z live cd rescu - nic.
Po użyciu tego narzędzia laptop padł natychmiast blue screen z napisem że robi to jakiś sterownik. Użyłem punktu przywracania i po restarcie laptop padł. Dokładnie uszkodzony jest sterownik klawiatury ps2 i touchpad synopsis. klawiatura kod 39 touchpad synapsis kod 10.
Kompletnie nie działa klawiatura i touchpad, pisze do was klawiaturą ekranową a myszka działa tylko jako interfejs hid, a klawiatura tylko ekranowa.
Klawiatura na usb inna nie działa.
Teraz info
1. fsc scannow robiłem, nic to nie dało.
2. punkt przywracania - nic.
3. Linux live cd działa klawiatura, touchpad, więc to nie sprzęt.
4. Po prostu nie można zainstalować sterowników Windows, pisze że są OK, ale urządzenie nie działa poprawnie.
5. Stery ściągane z różnych stron nic, usuwanie sterowniki, restarty - nic.
6. W podglądzie zdarzeń tylko ze wywalił się Kaspersky, to go odinstalowałem
Reinstal systemu czy walczyć jakoś dalej?
Jestem zaawansowany, ale takiego dziwnego padu nie widziałem.
ps. Puściłem Kasperskiego z live cd rescu - nic.