logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - Uszkodzone sterowniki klawiatury PS2 i touchpada Synaptics, kod 39 i 10

bill 30 Paź 2017 18:57 1368 7
REKLAMA
  • #1 16789936
    bill
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    W zeszły piątek dostałem bluscreena jednorazowego bez skutków dalszych. Użyłem więc narzędzia Microsoft verifier.exe
    Po użyciu tego narzędzia laptop padł natychmiast blue screen z napisem że robi to jakiś sterownik. Użyłem punktu przywracania i po restarcie laptop padł. Dokładnie uszkodzony jest sterownik klawiatury ps2 i touchpad synopsis. klawiatura kod 39 touchpad synapsis kod 10.
    Kompletnie nie działa klawiatura i touchpad, pisze do was klawiaturą ekranową a myszka działa tylko jako interfejs hid, a klawiatura tylko ekranowa.
    Klawiatura na usb inna nie działa.
    Teraz info
    1. fsc scannow robiłem, nic to nie dało.
    2. punkt przywracania - nic.
    3. Linux live cd działa klawiatura, touchpad, więc to nie sprzęt.
    4. Po prostu nie można zainstalować sterowników Windows, pisze że są OK, ale urządzenie nie działa poprawnie.
    5. Stery ściągane z różnych stron nic, usuwanie sterowniki, restarty - nic.
    6. W podglądzie zdarzeń tylko ze wywalił się Kaspersky, to go odinstalowałem

Reinstal systemu czy walczyć jakoś dalej?
    Jestem zaawansowany, ale takiego dziwnego padu nie widziałem.
    ps. Puściłem Kasperskiego z live cd rescu - nic.
  • REKLAMA
  • #2 16789946
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Dysk masz sprawny? Jezeli tak to reinstaluj system.
  • REKLAMA
  • #3 16789974
    bill
    Poziom 11  
    Dysk ok, reinstalowac system ostateczność?
    Rejestr padł czy cholerka wie co, uszkodzone sterowniki, delete sterownikow z kernela?
    Pierwszy raz coś takiego widzę.
  • #4 16790838
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10454
    Zapewne uszkodzony rejestr, ale co dokladnie tego nie wiem. Szkoda czasu, zeby szukac rozwiazania.
  • REKLAMA
  • #6 16791609
    bill
    Poziom 11  
    DriverMSG napisał:
    W trybie awaryjnym systemu podobnie?

Tak bez zmian
  • REKLAMA
  • #8 16799798
    bill
    Poziom 11  
    Panowie naprawiłem laptopa jest godzina 00:43 :)
    Uszkodzony był rejestr
    Uwaga jesli masz bład klawiatury 39 i touchpada lub bez z błędem 10 i nie możesz zainstalować sterowników.
    to użyj ten plik na swoją odpowiedzialność tylko windows 7.
    Pozdrawiam i dziękuje.
    Załączniki:
    • kb_code39_fix.zip (405 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z uszkodzonymi sterownikami klawiatury PS2 i touchpada Synaptics w systemie Windows 7, objawiającym się błędami kodów 39 i 10. Po użyciu narzędzia Microsoft verifier.exe laptop zaczął generować błędy BSOD, a standardowe metody naprawy, takie jak przywracanie systemu i skanowanie SFC, nie przyniosły rezultatów. Użytkownik potwierdził, że sprzęt działa poprawnie w systemie Linux, co sugeruje problem z oprogramowaniem. Ostatecznie, po analizie, ustalono, że uszkodzony był rejestr systemowy, co zostało naprawione przy użyciu specjalnego pliku, co pozwoliło na przywrócenie funkcjonalności urządzeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA