logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SkyRC Imax B6 Mini (oryginał) kalibracja ENTER+DEC

Zielek_PL 31 Paź 2017 18:05 10749 2
REKLAMA
  • #1 16791954
    Zielek_PL
    Poziom 9  
    Ocena: 26
    Witam posiadam ładowarkę imax b6 mini i chciałbym ją skalibrować, znalazłem na youtube poradnik jak to zrobić należy przytrzymać przyciski enter i Dec podczas podłączania do zasilania i powinno wyświetlić się takie menu SkyRC Imax B6 Mini (oryginał) kalibracja ENTER+DEC (tak zwane service menu), ale jedyne co mi się wyświetla to
    "system update please wait" wyświetlacz wypełnia mi się prostokątami i tyle po ponownym podłączeniu do zasilania ładowarka nadal działa. Kalibrację chcę wykonać ponieważ ładowarka myli się o 9mV przy pakietach lipo i lion. Da się jakoś inaczej wejśc w to menu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16792162
    Maciej Raniś
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    O ile dobrze kojarzę, to ta kombinacja klawiszy była używana do update'u starszych wersji IMAXa, tych bez USB (dużej i ACv1). Do mini i ACv2 można wgrać soft bodajże 1.14 i wtedy z poziomu menu ładowarki się kalibruje. Nie dam się pociąć za poprawność tych informacji, ale mam nadzieję, że chociaż w jakimś stopniu naprowadzę na właściwy trop.

Tutaj kolega ładnie opisuje:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3287318.html

Jak jednak widzisz, jemu aktualizacja oprogramowania się nie powiodła, także nie biorę odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenia sprzętu spowodowane moimi podpowiedziami. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność.
  • #3 16792336
    Zielek_PL
    Poziom 9  
    Ocena: 26
    U mnie soft za pierwszym razem siadł, chodzi mi oto żeby ustawić napięcie na pinach głównych, ale zdaje mi się że ładowarka widzi te 9mV różnicy bo przy rozładowywaniu ogniw niby jest te 3,10 ale nadal leci to rozładowanie po sprawdzeniu miernikiem gdy na baterii jest te 3,10 to ona wyłącza rozładowywanie. Gdy zaczynam nią sterować z komputera to wtedy na zaciskach ma prawidłowe napięcie. No cóż widzę, że będę musiał lipo'le ładować przez kompa.
REKLAMA