logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y50-70 - Śruba od obudowy przekręca się razem z gniazdem... Co robić?

jaco4a 08 Lis 2017 13:56 1668 2
REKLAMA
  • #1 16809341
    jaco4a
    Poziom 9  
    Witam wszystkich,
    ostatnimi czasy podczas grania laptop mocno się grzeje (max. 87 stopni), chciałem go wyczyścić lecz pojawił się problem ze śrubami, 1 ma obrobioną główkę i nie chce się odkręcić, już wiem że muszę działać wiertarką, z inną natomiast mam problem ponieważ kręci się cały czas ale nie odkręca, podejrzewam że ma urwane "gniazdo". Jak sobie z tym poradzić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16809431
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4872
    Każdy sposób będzie destrukcyjny. Ostatnio z podobnym problemem walcząc, kręciłem śrubą wkrętarką akumulatorową. Poprzez tarcie plastik zaczął się topić i dosłownie wyrwałem mosiężną nakrętkę z obudowy.
  • #3 16843624
    jaco4a
    Poziom 9  
    Udało sie z dwoma. Jedną musiałem rozwiercić, nie było to takie straszne, nic nie uszkodziłem, a z drugą poradziłem sobie podnosząc lekko obudowę, musiało się coś docisnąć i dało się odkręcić. Tak jak podejrzewałem gniazdo było urwane, na szczęście w tym lenovo jest wiele śrub i zatrzasków wiec obudowa mimo to się trzyma 🙂 Pozdrawiam.
REKLAMA