logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Somfy Dexxo Optimo 5067576B samoczynnie otwiera się

tom83ek 18 Lis 2017 20:59 5304 3
REKLAMA
  • #1 16832940
    tom83ek
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Posiadam bramę ze sterownikiem jak w temacie.
    Problem jest następujący:
    Brama otwiera się i zamyka prawidłowo, jednak w przeciągu 1,5 miesiąca (od kiedy sterownik podłączyłem do prądu) brama samoczynnie otworzyła się 2 razy nie wiadomo kiedy.
    Zamknąłem bramę, pojechałem, wracam następnego dnia i brama otwarta:/ i tak już 2 razy. Nikt inny drugiego pilota nie posiada.
    W głowie mam dwa podejrzenia:
    -ktoś w okolicy używa podobnej częstotliwości i brama się otwiera
    -coś jest nie tak z samym urządzeniem :/

Czy spotkał się ktoś z takim uszkodzeniem w tym modelu?:/
  • REKLAMA
  • #2 16832958
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1414
    Nie dzieje się tak po zaniku i powrocie zasilania?
  • REKLAMA
  • #3 17104925
    Lepik123
    Poziom 1  
    Udało Ci się rozwiązać problem? Mam podobnie co kilka dni otwiera się sama brama?ktoś ma jakieś pomysły?
  • #4 17105928
    tom83ek
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Najpierw dzwoniłem do firmy co montowali bramę, to powiedzieli że być może zanik napięcia i mam obserwować. Sytuacja się powtarzała i zadzwoniłem drugi raz.
    Przyjechała ekipa i coś tam regulowała w mechanizmie bo rzekomo była 2-3mm za wysoka wylewka. Sytuacja znowu się powtórzyła.
    W między czasie napisałem na infolinię Somfy opisując problem.
    Dostałem odpowiedz:

Dzień dobry,
    Proszę o wykasowanie wszystkich nadajników z pamięci napędu. Poniżej wysyłam instrukcję kasowania oraz ponownego dodania.
    Jeśli pojawią się problemu lub ta procedura nie rozwiąże problemu, proszę o kontakt telefoniczny.
    Somfy Dexxo Optimo 5067576B samoczynnie otwiera sięSomfy Dexxo Optimo 5067576B samoczynnie otwiera sięSomfy Dexxo Optimo 5067576B samoczynnie otwiera się

Zadzwoniłem jeszcze raz do firmy montującej bramę i poradzili to samo, czyli usunąć piloty i zakodować na nowo.
    Tak też zrobiłem i przez dwa miesiące brama ani razu się nie otwarła.
REKLAMA