Narzędzia Bosch napisał: Migająca lampka informuje o przeciążaniu (nie przegrzaniu) narzędzia i nie zależy to od pojemności stosowanych akumulatorów. Chodzi o zbyt mocne przyciskanie wiertła do ściany - wówczas wiertarka wyłącza się. Narzędzia akumulatorowe mają tę zaletę, że można ich używać tam, gdzie nie ma dostępu do sieci energetycznej lub w miejscach gdzie przewód zasilający by nam przeszkadzał. Mają one jednak mniejszą moc niż ich sieciowe odpowiedniki i wymagają w związku z tym więcej cierpliwości. Można dalej korzystać z akumulatorów 2.0 Ah, jednak trzeba uzbroić się w cierpliwość, ponieważ praca zajmie więcej czasu, niż gdybyśmy korzystali z narzędzia sieciowego.
Dziękuję za odpowiedź. Dobrze, że jednak nie kupiłem 5.0Ah bo już byłem na to gotowy - nie zależy mi na czasie wiercenia, raptem 4 dziury na tydzień. Trochę się w takim razie zawiodłem... Mam wiertarko-wkrętarkę GSB 18-2-LI i nigdy się nie wyłączyła mimo, że wierciłem nią wiertłami 12mm w betonie - po prostu ma za słaby udar. Idąc tym tropem i hasłem reklamowym "Młot akumulatorowy o wydajności porównywalnej z narzędziem przewodowym" myślałem, że GBH 180-LI będzie idealnym rozwiązaniem, ale potrafi wyłączyć się nawet przy wiertle 8mm - gdzie tak jak wspomniałem, malutka GSB nawet nie"jękneła"...
GSB 18-2-LI
GSB 18-2..I.jpg (32.93 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.