logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć plafon Paul Neuhaus ALANO 3415-17? LEDy świecą, halogeny nie działają

MagdalenaK79 23 Lis 2017 19:31 1230 6
REKLAMA
  • #1 16844331
    MagdalenaK79
    Poziom 2  
    Witam wszystkich
    Chciałbym zasięgnąć informacji na temat podłączenia plafonu marki PAUL NEUHAUS ALANO 3415-17. Poniżej przedstawiam dane techniczne:
    Źródło światła: 5 x GU4 max 10W + 31 x RGB-LED
    Świeci na biało, zielono, niebiesko, czerwono, żółto lub kolorowo
    Lampa posiada wbudowany transformator sterowany za pomocą przełącznika ściennego praca w trzech trybach: tylko LED, tylko halogeny, obydwa źródła jednocześnie.
    Kopiłam na jednym z portali ww przedmiot jako używany (bez dwóch żarówek halogenowych). Od tygodnia jednak nie mogę go prawidłowo podłączyć, gdyż LEDY świeca się wszystkie bez możliwości zmiany koloru oraz nie świeci się halogen, choć jak włączam lampę to jakby coś pstrykało do zmiany (odgłos przełączenia), ale światełka się nie świecą.
    W załączeniu zdjęcia moich kabli oraz plafonu.
    Jak podłączyć plafon Paul Neuhaus ALANO 3415-17? LEDy świecą, halogeny nie działają
    Jak podłączyć plafon Paul Neuhaus ALANO 3415-17? LEDy świecą, halogeny nie działająJak podłączyć plafon Paul Neuhaus ALANO 3415-17? LEDy świecą, halogeny nie działająJak podłączyć plafon Paul Neuhaus ALANO 3415-17? LEDy świecą, halogeny nie działają
    Proszę o pomoc i wskazówki jak powinna podłączyć lampę. A może to wina samej lamy. Z góry dziękuję za odpowiedzi wszystkich elektryków i serwisantów
    Magda.
  • REKLAMA
  • #2 16844381
    mawerix123
    Poziom 39  
    Ocena: 951
    MagdalenaK79 napisał:
    Od tygodnia jednak nie mogę go prawidłowo podłączyć, gdyż LEDY świeca się wszystkie bez możliwości zmiany koloru oraz nie świeci się halogen, choć jak włączam lampę to jakby coś pstrykało do zmiany (odgłos przełączenia), ale światełka się nie świecą

A czy ją sterujesz :?:
    Lampa ma wbudowany sterownik być może jego uszkodzenie było powodem sprzedaży oprawy przez wcześniejszego właściciela.
  • REKLAMA
  • #3 16844404
    MagdalenaK79
    Poziom 2  
    Niestety nie mogę jej sterować , kolory się nie zmieniają świeca się wszystkie kolory lampy LED razem. Lampa nie ma pilota, a sprzedawca zapewniał, ze jest sprawna i sterowanie odbywa się za pomocą włącznika.
  • #4 16844431
    mawerix123
    Poziom 39  
    MagdalenaK79 napisał:
    Lampa nie ma pilota

I tu jest chyba "pies pogrzebany" a może ta lampa niema możliwości zmiany źródła światła.

MagdalenaK79 napisał:
    sprawna i sterowanie odbywa się za pomocą włącznika.

Tak sterowanie wyłącznikiem w postaci załącz, wyłącz.

MagdalenaK79 napisał:
    Lampa posiada wbudowany transformator sterowany za pomocą przełącznika ściennego praca w trzech trybach: tylko LED, tylko halogeny, obydwa źródła jednocześnie.

Gdzie znalazłaś takie informacje :?:
  • REKLAMA
  • #5 16844493
    MagdalenaK79
    Poziom 2  
    Powyżej zdjecie z numerem lampy
  • REKLAMA
  • #6 16844532
    mawerix123
    Poziom 39  
    A w pierwszym pości mylnie 3415-17 a tu mamy 3615-17

"światła: 5xGU4 12V max. 10W (w komplecie dołączone żarówki Osram) + 31xRGB-LEDzasilanie: 12V (transformator w komplecie)sterowanie zdalne za pomocą pilota praca w trzech trybach: tylko LED, tylko halogeny, obydwa źródła jednocześnie"

Jeśli wcześniejszy właściciel wie jak zmieniać jej kolory za pomocą wyłącznika niech koleżance zdradzi, ja podejrzewam że się nie da a można to jedynie zrobic za pomoca pilota którego brak.
  • #7 16844576
    MagdalenaK79
    Poziom 2  
    OK. Dziękuję za informacje, najwyraźniej zostałam oszukana przez sprzedającego.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat podłączenia plafonu PAUL NEUHAUS ALANO 3415-17, który ma wbudowany transformator i umożliwia pracę w trzech trybach: tylko LED, tylko halogeny oraz oba źródła jednocześnie. Po zakupie używanego modelu, użytkownik napotkał problem, ponieważ diody LED świecą się jednocześnie w różnych kolorach, a halogeny nie działają. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z uszkodzonego sterownika lub braku pilota, który jest niezbędny do zmiany kolorów LED. Użytkownik wyraża frustrację, podejrzewając, że został oszukany przez sprzedającego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA