Witam, mam pytanie odnośnie podłączenia głośników stereo i subwoofera do wzmacniacza stereo.
Dam taki przykład:
Mam wzmacniacz o mocy 2x40W, do wyjścia podpinam dwie kolumny jako stereo, a do tego subwoofer pod obydwa wyjścia tak, aby uzyskać ok. 80W na subwoofer. Tak żeby kolumny były stereo a subwoofer był mono.(Chodzi mi o zmostkowanie wzmacniacza, ale za kolumnami stereo)
Da się uzyskać taki efekt??
Jeżeli tak to proszę o precyzyjny opis jak trzeba to zrobić i czego użyć??
Jeszcze jedna sprawa, zna ktoś może rodzaje wzmacniaczy które są zbudowane w podobny sposób: www.elektryk.info/tematy_37.htm
Rodzaje mam namyśli modele markowych wzmacniaczy typu Technics, Sony itp.
Według was jaki rodzaj wzmacniaczy jest dobry (chodzi mi o firme i model), zależy mi na jakości dźwięku i cena do ok. 300zł??
Dzięki. Pozdr.
Dam taki przykład:
Mam wzmacniacz o mocy 2x40W, do wyjścia podpinam dwie kolumny jako stereo, a do tego subwoofer pod obydwa wyjścia tak, aby uzyskać ok. 80W na subwoofer. Tak żeby kolumny były stereo a subwoofer był mono.(Chodzi mi o zmostkowanie wzmacniacza, ale za kolumnami stereo)
Da się uzyskać taki efekt??
Jeżeli tak to proszę o precyzyjny opis jak trzeba to zrobić i czego użyć??
Jeszcze jedna sprawa, zna ktoś może rodzaje wzmacniaczy które są zbudowane w podobny sposób: www.elektryk.info/tematy_37.htm
Rodzaje mam namyśli modele markowych wzmacniaczy typu Technics, Sony itp.
Według was jaki rodzaj wzmacniaczy jest dobry (chodzi mi o firme i model), zależy mi na jakości dźwięku i cena do ok. 300zł??
Dzięki. Pozdr.